E prăpăd în București! Imagini incredibile cu daunele provocate! Bucureștenii, avertizați să nu sune la 112 decât în caz de urgențe majore

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, le-a solicitat bucureştenilor să nu sune repetat la 112 pentru cazurile de copaci căzuţi pe maşini, precizând că linia trebuie lăsată liberă pentru urgenţe reale, precum incendii sau accidente cu răniţi.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

fara descriere

"Situaţia cu care ne confruntăm este una deosebită, cu ploaia îngheţată, cu copaci care se rup din cauza greutăţii gheţii. Avem cabluri electrice, fire electrice care se rup, noi am dublat deja personalul dispeceratului, împreună cu colegii de la 112, am dublat persoanlul de la ISU, deci au fost chemaţi oamenii. Peste tot în Bucureşti sunt copaci căzuţi şi crengi căzute şi oamenii sună ca să vină să fie degajate şi, pe bună dreptate, numai că mesajul nostru este să nu se sune de repetate ori pentru problemele respective pentru că se ştiu şi echipele sunt în intervenţie. Nu avem cum să trimitem la 200-300 de intervenţii pentru copaci căzuţi, simultan, în acelaşi moment. Oamenii să aibă răbdare, să nu sune repetat la 112, ca să nu blocăm alte urgenţe reale, incendii, cazuri medicale şi altele", a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, la Antena 3.

Citeste si: Prognoză specială pentru București! Vremea se menține rece

fara descriere

Sistemul de urgenţă 112 este suprasolicitat în momentul de faţă, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) solicitându-le oamenilor, printr-un mesaj pe sistemul RO-ALERT, să sune doar în caz de accidente cu victime sau care pun în pericol imediat viaţa.

Locuitorii din Bucureşti au primit, sâmbătă, un mesaj prin intermediul sistemului RO-ALERT, pentru evitarea suprasolicitarii sistemului de apelare 112.

Mesajul primit prin SMS de bucureșteni 

Mesajul transmis a fost următorul: "Pentru evitarea suprasolicitarii sistemului de apel 112, rugam populatia din Bucuresti si Ilfov, sa evite apelurile repetate la 112 care vizeaza degajarea copacilor sau alte situatii similare, cu exceptia celor cu victime sau care pun in pericol imediat viata. La acest moment personalul 112 si cel al ISU a fost suplimentat, fiind mobilizat pentru gestionarea tuturor situatiilor de urgenta, acordand prioritate urgentelor majore".

sursa

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate