Educație sexuală în scoli. Metoda prin care este predată din toamnă

Educație sexuală în scoli. Camera Deputaţilor a votat, în cursul zilei de miercuri, proiectul de lege privind introducerea educaţiei sexuale în şcoli. Legea a suferit, însă, mici modificări.

Distribuie pe:

Educație sexuală în scoli. Metoda prin care este predată din toamnă
Sala de clasa


In articol:

Printr-un amendament propus de mai mulţi deputaţi, între care şi deputatul PNL de Bihor Florica Cherecheş, denumirea materiei "educație sexuală" a fost schimbată în "educaţie sanitară", care va fi predată strict cu acordul scris al părinţilor.

Deputaţii au adoptat miercuri, cu 269 "pentru", 3 "împotrivă" şi 35 "abţineri", proiectul prin care este eliminată sintagma "educaţie sexuală" din lege, înlocuind-o cu "educaţie sanitară".

Comisia Juridică a dat un raport favorabil pe varianta propusă de PSD şi PNL. În urmă cu o săptămână, la Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor patru parlamentari PSD şi PNL au propus ca programele de educaţie care includ educaţia sexuală să se desfăşoare doar cu "acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor", informeaza publicația Hotnews.ro.

Citeste si: Dublarea alocațiilor. Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis

Citeste si: Bianca Drăgușanu, devastată! A luat sau nu coronavirus? „Mă ustură gâtul...” - evz.ro

Noul amendament introdus prevede "Derularea sistematică în unităţile şcolare cu acordul scris al părinţilor sau reprezentanţilor legali ai copiilor de programe de educaţie pentru viaţa inclusiv educaţie sanitară în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi gravidităţii minorelor".

Autorii amendamentului sunt Robert Sighiartău (PNL), Florica Cherecheş (PNL), Elena Hărătău (PSD), Steluţa-Gustica Cătăniciu (neafiliat), Adrian Solomon (PSD), Nicuşor Halici (PSD) şi Titus Corlăţean (PSD).

Camera Deputaţilor este forul decizional, legea urmează să meargă la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

"Avem pe masă un subiect -educaţia pentru sănătate, pentru copii, şi vă cer tuturor să gândiţi fiecare cu mintea dumneavoastră la acest vot. (...) România este în momentul de faţă pe primul loc în Europa la mame minore, ceea ce înseamnă că avem o problemă majoră. Faptul că tinerele, copilele îşi încep viaţa sexuală în toalete de şcoală este o problemă majoră. Nu ne putem proteja copiii neinformându-i (...) Avem părinţi care din considerente religioase consideră că nu trebuie să aibă acces la acest tip de educaţie", a spus liderul USR Dan Barna, în plen.

El a fost contract de Nicuşor Halici, deputat PSD: "Noi susţinem aceasta iniţiativă pentru că partidul priveşte în viitor, la ziua când trebuie să predăm ştafeta şi pentru asta trebuie să creştem omani sănătoşi nu doar fizic ci şi moral şi mental. Îmi pare rău că nu e Dan Barna aici să-l privesc în ochi şi să-l întreb cum ar reacţiona dacă copilul lui de clasa a doua ar veni acasă şi ar spune că a învăţat la şcoală cum fac sex două persoane? Aia este educaţie? Nu! Aia e distrugere de multe ori iremediabil, asupra caracterului unui copil".

Ce prevede legea în vigoare (45/2020):

"Derularea sistematică în unităţile şcolare, cel puţin o dată pe semestru, de programe de educaţie pentru viaţă, inclusiv educaţie sexuală pentru copii, în vederea prevenirii contactării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor.

Amendamentul nou introdus:

"Derularea sistematică în unităţile şcolare cu acordul scris al părinţilor sau reprezentanţilor legali ai copiilor de programe de educaţie pentru viaţa inclusiv educaţie sanitară în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi gravidităţii minorelor".

Urmatorul articol
Citește și:

Dublarea alocațiilor. Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis

Elena Ionescu, câștigătoarea Survivor România, vine la Ștafeta Mixtă cu Alex și Cornelia

Cum arată casa în care a copilărit Vulpița! A plecat din Blăgești să scape de sărăcie

Lenuța este din Rășinari și are nouă copii pe care i-a crescut singură: „Ca să-i pot creşte, m-am angajat un fel de slugă!” La 51 de ani, are un singur vis

Două tinere lovite brutal pe stradă, din simplul motiv că una din ele purta fustă scurtă. Agresorul, reținut de polițiști

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies