El e savantul de origine romana, care a scandalizat toata planeta cu ideile sale! "Parintii isi pot ucide bebelusii care se nasc bolnavi!" Pentru ideile sale a fost amenintat cu moartea

Pentru cei mai multi dintre noi, numele Julian Savulescu nu inseamna nimic, el este insa un celebru savant, apreciat si in acelasi timp contestat in intreaga lume. Julian Savulescu este filozof, profesor de etica aplicata la Oxford, director al Centrului de etica aplicata al aceleiasi universitati si editor al Jurnalului de Etica Medicala, cea mai importanta publicatie din lume in explorarea bioeticii.

Distribuie pe:

Autor: Ana Maria Petre

fara descriereJulian Savulescu este un savant de origine romanaJulian Savulescu este un australian de origine romana, extrem de apreciat in toata lumea, dar si controversat. Multi sunt indignani cand aud ideile sale in ceea ce priveste clonarea, ameliorarea naturii umane prin procedee genetice, selectie genetica si alte lucruri de acest gen care ar duce la modificarea si imbunatatirea specieo umane.

Printre cele mai recente idei sprijinite de Savulescu in revista sa sunt cele conform carora parintii ar trebui sa aiba dreptul de a decide uciderea bebelusilor nascuti bolnavi sau cu handicap, pe considerentul ca din punct de vedere moral acestia nu conteaza. Savulescu sustine ca pruncuciderea trebuie tratata ca un simplu avort. Articolul, publicat in “Jurnalul de Etica Medicala”, a provocat un scandal urias atat in lumea stiintifica, dar mai ales in cea religioasa, iar Savulescu si autorii articolului, colaboratori de-ai sai, au primit amenintari cu moartea.fara descriere

Si in lumea academica din Romania, Julian Savulescu a provocat controverse. In vara, savantul a fost premiat cu titlul de Doctor Honoris Causa de Universitatea Bucuresti, la propunerea Centrului de Cercetare in Etica Aplicata (CCEA) al Facultatii de Filozofie.

Numeroase organizatii religioase, dar si specialisti romani au contestat insa aceasta premiere. Prof. univ. dr. Pavel Chirila a trimis chiar si o scrisoare deschisa rectorului Universitarii Bucuresti in care-i dadea exemple de citate apartinand doctorul Savulescu: “Cuplurile ar trebui sa selecteze embrionii sau fetii”, “Daca avortul este permisibil si infanticidul ar trebui sa fie”, “Putem schimba din nou definitia mortii […] mutand momentul un pic mai devreme in procesul de a muri”, “Eugenia liberala este orientata inspre beneficiul oamenilor testati voluntar si pentru a le permite sa aiba copii sanatosi”.

Julian Savulescu considera ca viitorul omenirii trebuie sa fie controlat, el fiind adeptul "imbunatatirii” speciei umane prin folosirea mijloacelor medicale.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate