Elena Udrea este pe cale de a se întoarce în România. Ce scăpare mai poate avea după decizia instanței din Bulgaria: „Dacă nu e definitivă, nu e deloc!” | EXCLUSIV

Avocatul Adrian Cuculis le-a explicat jurnaliștilor WOWbiz ce o așteaptă acum pe Elena Udrea, după ce judecătorii din Bulgaria au decis marți ca fostul ministru să fie extrădat în România.

Autor: Ciprian Bolan

In articol:

Decizia de extrădare, venită din partea Tribunalului din Blagoevgrad, nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel din Sofia în termen de 5 zile. Verdictul a venit cu întârziere în cazul Elenei  Udrea, după ce autoritățile din Bulgaria i-au solicitat Ministerului Justiției din România documente care să explice condițiile de detenție din țara noastră.

Elena Udrea rămâne fără opțiuni de atac

Elena Udrea este pe cale de a se întoarce în România. Ce scăpare mai poate avea după decizia instanței din Bulgaria

Udrea a încercat toate variantele pentru a evita revenirea în România. Judecătorii Curții de Apel din Sofia, care au decis joia trecută ca fostul ministru să rămână în Bulgaria, au respins recursul acesteia care viza măsura de arestarea preventivă. De asemenea, actele medicale depuse de echipa de avocați a Elenei Udrea au fost și ele respinse, pentru că judecătorii nu au considerat că problemele de sănătate invocate ar putea să se agraveze în închisoare.

Citeste si: De ce e bine să ții un tub de pastă de dinți fără capac pe un raft din frigider: trucul care îți salvează frigiderul- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Elena Udrea poate să facă apel în maximum 5 zile la hotărârea judecătorilor bulgari și va putea fi extrădată în România doar după ce decizia este definitivă.

În cazul în care decizia rămâne în picioare, Centrul internațional de cooperare polițienească va începe procedurile de aducere în țara a fostului ministru.

Citeste si: Judecătorii bulgari au decis! Elena Udrea va fi extrădată în România

Adrian Cuculis, avocat: „România nu a rezolvat încă problema penitenciarelor.”

Elena Udrea este pe cale de a se întoarce în România. Ce scăpare mai poate avea după decizia instanței din Bulgaria

Elena Udrea a fost reținută în Bulgaria pe baza unui mandat european de arestare, la scurt timp după ce judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au condamnat-o la 6 ani de închisoare

cu executare în dosarul „Gala Bute”. Autoritățile vamale din Bulgaria au prins-o pe Udrea în timp ce încerca să treacă granița în Grecia. Ultimele speranțe ale Elenei Udrea de a scăpa de închisoare stau acum în recursul făcut la Curtea de Apel din Sofia și în raportul dur publicat de Consiliul Europei vizavi de condițiile proaste din penitenciarele românești. 

„Nu era ceva de neprezis, până la urmă.

Suntem o țară europeană, la fel și ei. Totuși, să nu ducem lucrurile în derizoriu, pentru că România nu a rezolvat încă problema penitenciarelor. Eu mă duc prin ele și știu cum arată. De aici și până la a pune în executare acel mandat pe zona asta e cale lungă. Spui că au trimis românii minciuni? Asta deja ține de altceva...punerea la îndoială a faptului că autoritățile din România trimit sau nu informații veridice sau că ar fi totul o conspirație ca să te aducă pe tine în România și să-ți ispășești pedeapsa. Nu cred că, în cele din urmă, va putea rămâne acolo și va fi adusă în România. Noi avem, totuși, o vorbă în instanță, „Dacă nu e definitivă, nu e deloc!” Probabil că și la Curtea de Apel Sofia va merge pe aceeași linie, că nu are cu ce să vină suplimentar. Faza cu osteoporoza clar nu ține”, a precizat Adrian Cuculis pentru WOWbiz.ro.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Judecătorii bulgari au decis! Elena Udrea va fi extrădată în România

Care este „arma secretă” care o poate ajuta pe Elena Udrea să scape de condamnarea din România: „E dezastruos pentru România" | EXCLUSIV

În ce stare a găsit-o Adrian Alexandrov pe Elena Udrea? A vizitat-o la închisoare, iar ce a văzut l-a dărâmat: „Am rugat-o să reziste, să nu cedeze”

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Șoc total pentru Vladimir Putin! La asta nici măcar el nu se aștepta. E TERMINAT

Probleme mari pentru Andreea Mantea: "Ma ustura pielea de mor! Nu va arat mai mult, caci va speriati!" Ce a patit prezentatoarea de la "Casa iubirii"

Putin, sfidat de militari! L-a umilit în direct, la televiziunea de stat. „Armele nucleare par chiar amuzante”

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies