Elevii se vor întoarce la școală. Prefectul Capitalei face anunțul momentului: "Elevii pot participa fizic la ore în școli"

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că elevii se vor întoarce la școală.

Alin Stoica Prefectul Capitalei
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Alin Stoica, Prefectul Capitalei, a anunțat că, de miercuri, 19 mai, toți elevii din Capitală se vor întoarce la școală. Decizia a venit după ce rata de infectare din ultimele două zile a scăzut sub 1 la mie. 

Elevii din Capitală se întorc la școală

Începând de miercuri, 18 mai, elevii din Capitală vor reveni la școală fizic. Numărul de cazuri de COVID-19 a scăzut semnificativ în ultima perioadă, iar, în ultimele 2 zile, rata de infectare a scăzut sub 1 la mie. 

Citeste si: Bucureștiul intră în scenariul verde! Restaurantele și sălile de spectacol vor funcționa la interior la 50% din capacitate!

 ”Având în vedere că trendul este descendent în continuare, am rămas sub 1 la mie, toți elevii pot participa fizic la ore în școli, începând de mâine. Evident, acolo unde lucrurile sunt diferite, din motive de infrastructură sau alte motive, școlile pot lua decizia de a rămâne în online dacă doresc, iar noi vom primi acele cereri. Dar, de mâine, toți elevii se vor putea întoarce la școală”, a anunțat Alin Stoica.

Citeste si: “Felicităăăări!!! Casă de piatră!!!” Ramona Olaru a fost cerută în căsătorie de Cătălin Cazacu- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Cei care prezintă certificate și rămân, în continuare, acasă, vor beneficia de educație, dar în mediul online. Câteva mii de elevi vor învăța de acasă din diferite motive, subliniază Prefectul Capitalei.

Citeste si: Vești bune pentru bucureșteni! De luni se redeschid la interior restaurantele, teatrele și sălile de spectacole!

Alin Stoica Prefectul Capitalei
Alin Stoica Prefectul Capitalei[Sursa foto: pexels]

”Copiii care prezintă certificate și, în continuare, trebuie să rămână acasă, vor trebui să beneficieze și ei de educație, în continuare, online. Sunt câteva mii de elevi care învață online din diverse motive, medicale sau alte motive. Școlile pot organiza cursuri fizic, pentru toată lumea, dacă au situații speciale atunci decizia este la consiliile de administrație ale școlii sau la inspectorate, nu la prefectură”, a adăugat prefectul.

În ceea ce privește purtarea măștii de protecție la o distanță de 50 de metri de școală, Alin Stoica susține că decizia rămâne în vigoare. 

”Acea decizie este, în continuare, în vigoare, pe o rază de 50 de metri în jurul unităților școlare. Toată lumea care staționează este obligată să poarte mască. Deci nu trecătorii, ci cei care staționează pe acea rază. În speță, părinții care își așteaptă copiii”, a mai adăugat acesta.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Restricții în Capitală, ridicate. Prefectul Capitalei anunță: "Sălile de sport vor putea funcționa"

Adio petreceri de Paște și 1 Mai. Prefectul Capitalei face anunțul momentului: "Petrecerile nu pot fi organizate niciunde"

Când se vor impune noi măsuri de relaxare a restricțiilor?! Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a făcut anunțul

Atenție Berbec, Capricorn și Rac. Urmează o perioadă plină de emoții pentru 5 zodii

Nenorocirea care tocmai a lovit TOATĂ EUROPA. Situația este critică. Au anunțat chiar acum

Ce se întâmplă cu Florin Salam, de fapt! Cât de bolnav este artistul

Să râdem cu Băsescu 2. Replicile cu care a rămas în folclorul urban

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies