Elevii vor reveni curând la școală! Vor purta mască în clasă! Reglementări noi pentru cursurile online

Elevii au început școala online de miercuri, iar profesorii vor fi plătiți pe baza orelor online realizate.

Distribuie pe:

Autor: C.L.


In articol:

Epidemia de coronavirus a schimbat sistemul de învățământ. Elevii au acum cursuri online, profesorii sunt plătiți pentru aceste ore susținute astfel, iar întoarcerea la școală va fi una atipică.

Ministerul Educației, așa cum anunța înainte de vacanța de Paște, a elaborat un nou regulament de predare online. Pe baza acestuia, profesorii vor încasa salarii sau sporuri și pe baza orelor realizate online, iar așa vor fi plătiți cei care sunt la ”plata cu ora”

Citeste si: Anunț pentru toți românii! Klaus Iohannis, mai multe restricții: "E obligatoriu să...". A anunțat și ziua oficială în care putem ieși din casă

Prin reglementarea prin Ordin de Ministru a activităților online, ministerul va actualiza actele normative care reglementează fișa postului, prevede documentul citat de portalul specializate Edupedu. În fișa postului cadrelor didactice vor fi incluse atribuții specifice și indicatori de performanță, referitori la proiectarea, realizarea și evaluarea activităților de învățare online

Practic, ministerul modifică Legea în așa fel încât aceste ore online, precum și activitățile de pregătire a acestora vor putea fi folosite la pontajul profesorilor, iar orele pe internet să fie luate în calcul pentru profesorii care predau inclusiv în regim de „plata cu ora”. 

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Mai mult, elevii vor fi evaluați acum la aceste cursuri online, vor primi note, iar profesorii vor fi obligați să preia feedback de la părinți și elevi.

Citeste si: Medicul care a murit din cauza Covid-19 fusese testat de două ori în luna martie şi rezultatele au fost negative

Citeste si: Ordinul Ministerului Educației. Profesorii și elevii sunt vizați

Se stabileste un plan pentru revenirea elevilor la școală

Pe de altă parte, așa cum a anunat miercuri, 22 aprilie, președintele Klaus Iohannis, alături de  ministrul Educației va pune la punct un plan pentru revenirea elevilor la școală. Planul va fi anunțat în momentul în care toate detaliile vor fi finalizate. Până acum se știe că, foarte probabil, elevii vor purta măști la școală.

Citeste si: Nelu Tătaru: Noi vom trăi cu acest virus şi în următorii doi ani

Premierul despre redeschiderea școlilor! Elevii ar putea să fie împărțiți pentru a nu mai fi clase pline

În urmă cu câteva zile, premierul Ludovic Orban venea cu câteva precizări legate de redeschiderea școlilor. Premierul  spunea că „avem o variantă în care se pot finaliza toate cursurile pe online și chiar examenul să se dea pe online (…) Luăm în calcul deschiderea graduală a școlilor sau împărțirea elevilor ca să nu mai fie clase pline”.

„După 15 mai este posibil să le redeschidem școlile… pe 20 mai, pe 25 mai, pe 1 iunie. Când ne va permite, pe baza analizelor pe care le avem, contextul epidemiologic”, a declarat Orban.

foto: pexels.com 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Medicul care a murit din cauza Covid-19 fusese testat de două ori în luna martie şi rezultatele au fost negative

Florin Călinescu a răbufnit în plină pandemie: „Este un EXPERIMENT mondial, ca să fim ținuți în botniţă şi în mănuşi“

Un medic internat la Matei Balş a murit. Este primul medic român mort din cauza virusului

Vești bune din Italia! Premierul italian Giuseppe Conte, anunț neașteptat: "O relaxare a restricţiilor legate de coronavirus ar putea începe pe 4 mai"

Prima reacție a lui Traian Băsescu după alegerile locale 2020: „Nicușor Dan nu va intra în Primăria Capitalei până nu...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies