Evaluare Națională rezultate. Cum se afla nota în funcție de codul unic

Evaluare Națională rezultate. Absolvenții ciclului gimnazial așteaptă acum să afle ce note au luat la Evaluarea Națională 2020.

Autor: Raluca Ionita

In articol:

Rezultate Evaluare Națională 2020. Cum se afla nota în funcție de codul unic
Rezultate Evaluare Națională 2020 liste

Anul asta mai vine cu o premieră, pentru prima dată a fost introdus un nou sistem de examinare. Notele nu vor mai fi afișate public nici pe site-ul edu.ro, nici pe listele de la școală.

Evaluare Națională rezultate. La finalul ultimei probe, cea de matematică, desfășurate miercuri, 17 iunie, toți candidații au primit câte un cod unic pe care trebuie să îl folosească pentru a afla rezultatele. Decizia a fost luată cu scopul respectării prevederilor europene în materie de protecție a datelor personale, dar și la cererea părinților.

Potrivit Ministerului Educației, măsura a fost implementată după ce mai mulți părinți au refuzat să își dea acordul solicitat în scris pentru prelucrarea datelor copiilor. Cum se întâmplă de fiecare dată când modificările sunt făcute „peste noapte”, la proba de limba și literatura română elevii s-au dus cu nume și prenume, în timp ce la matematică au primit codul.

Rezultate Evaluare Națională 2020. Cum se afla nota în funcție de codul unic
Rezultate Evaluare Națională 2020 - cod unic

Evaluare Națională rezultate. Ce se întâmplă dacă ai pierdut codul unic?

În cazul în care elevul a pierdut codul de verificare a notei trebuie să anunțe la școală pierderea lui și urmează să primească, în cel mai scurt timp, un nou bilețel cu codul său unic.

„Am ales să anonimizăm numele și prenumele copilului pentru că avem o solicitare din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu caracter Personal și într-adevăr, trebuia să respectăm regulamentul Uniunii Europene privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal.

Citeste si: Trei cutremure în România, duminică! Unde s-au produs și ce magnitudine au avut- kanald.ro

Citeste si: Două cutremure au lovit România în această dimineață. Unde au fost resimțite- stirileprotv.ro

La prima probă, au primit o declarație pe care părintele ar fi trebuit să o completeze, pentru că acești elevi, absolvenții de clasa a VIII-a încă sunt minori. Deci, părintele trebuia să fie de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal și pentru că au fost foarte mulți părinți care nu și-au dat acordul, am ales să luăm o decizie la nivel de sistem, de minister, astfel încât să anonimizăm numele și prenumele.

Citeste si: Rezultate Evaluare Națională 2020. Ce faci dacă ai pierdut codul de verificare a notei

Citeste si: Rezultate Evaluare Națională 2020. Edu.ro anunță notele elevilor

Legea educației naționale prevede că rezultatele acestor examene sunt publice, dar rezultatele înseamnă, de fapt, notele pe care copilul le ia la fiecare probă și media”, a explicat Luminița Barcari, secretar de stat în Ministerul Educației.

Evaluare Națională rezultate. În situația în care elevul pierde bilețelul cu codul, acesta îl poate primi înapoi în foarte scurt timp. Școala de unde aparține elevul are o evidență clară atât în catalogul Centrului de examen, cât și în aplicația Evaluării Naționale, așa că îi va fi comunicat în caz de pierdere.

Rezultate Evaluare Națională 2020. Cum se afla nota în funcție de codul unic
Elev examen Evaluare Națională 2020

Calendarul Evaluării Naționale 2020

15 iunie 2020 – Proba de Limba și Literatura română- scris

Citeste si: „Nu mă interesează unde stă el, nici pe ea nu o interesează.” Tatăl Loredanei Groza, declarații despre despărțirea fiicei sale de Andrei Boncea- kfetele.ro

Citeste si: Buna Vestire 2023. Ce este bine să faci în această zi importantă pentru a avea parte de sănătate? Tradiții și obiceiuri străvechi!- stirilekanald.ro

Citeste si: VIDEO: Mădălina Ghenea, cu lacrimi în ochi în ultima apariție televizată. Imaginile care i-au emoționat pe fani- radioimpuls.ro

17 iunie 2020 – Proba de Matematică -scris

18 iunie – Proba de Limba și Literatură maternă – scris

22 iunie (până la ora 14.00) – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

22 iunie (între 16.00 și 19.00) și 23 iunie (între 8.00 și 12.00) – Depunerea contestațiilor

23 -26 iunie – Soluționarea contestațiilor

27 iunie – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Video REVOLTĂTOR! Ce filmare a pus un ”bombardier” pe Facebook și cum umilește o femeie căruia i-a dat de băut! A pus-o să se dezbrace complet, în live

Emanuel, în patul Elenei de la Survivor! Cei doi, pregătiți să-și recunoască relația! Războinicul e deja prieten cu fiul faimoasei

Rezultate Evaluare Națională. Ce faci dacă ai pierdut codul de verificare a notei

Ömer din serialul Totul pentru familia mea, apariție de senzație alături de partenera lui de platou, Susen! Iată cum au fost surprinși recent, Lizge Cömert și Yiğit Koçak, în...

Ora de vară 2023. Cum ne afectează sănătatea schimbarea de oră? Efectele asupra organismului!

Sora mai mică a Deliei, decizie de ultimă oră în legătură cu iubitul său! Ce se întâmplă între ea și Radu Siffredi

Andreea Popescu, fosta dansatoare a Deliei, dezvăluiri neașteptate despre artistă:”Lumea a judecat-o foarte greșit, fără să se știe motivul. Vrea copii”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies