
In articol:
- Ce este boala de care suferă soția lui Will Smith?
- Cât de gravă este boala de care suferă Will Smith?
Will Smith este un celebru actor de la Holywood, care și-a surprins fanii cu un gest extrem. La ultima Gală Oscar, Chris Rock, gazda evenimentului, a făcut o glumă despre boala de care suferă soția actorului.
Acesta a fost clar deranjat și i-a dat o palmă în fața tuturor.Ce este boala de care suferă soția lui Will Smith?
Jada Pinkett Smith a fost diagnoticată în urmă cu o afecțiune numită alopecia areata. Conf. univ. dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar urgențe, Spitalul Clinic de Urgențe "Nicolae Oblu" Iași a explicat ce este această boală și cum se manifestă.
"Alopecia este căderea părului sau calvitie, o secțiune dermatologică a folicului pilos. Se manifestă și la femeie și la bărbat, adesea asociată cu factori ereditari, cu modificări horomonale specifice sau alte condiții fiziologice sau medicale.", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, în exclusivitate, pentru WOWbiz.ro.
Acesta ne vorbește și despre cauzele de risc și factorii acestei boli. Se pare că situația Jadei Pinkett Smith este mai complicată decât ai crede.
"Există o pierdere normală a părului, în jur de 50-100 de fire.
Cât de gravă este boala de care suferă Will Smith?
soția lui Will Smith
Soția celebrului actor nu mai are deloc păr în cap, în momentul de față. Totuși a rămas la fel de zâmbitoare și de frumoasă. Iată dacă boala de care suferă este incurabilă.
Citeste si: Prognoza meteo până la începutul lunii martie: Când vom scăpa de frig?- radioimpuls.ro
"Depinde de cauză. Dacă vorbim mai ales despre femei, există tratamente, multe dintre ele chiar sunt cu succes. Asta depinde de cauză, de simptome, de localizare, eu vă recomand ca aceatsă medicație să nu o luați după ureche, ci la sfatul unui dermatolog. Aparent, ce are soția lui Will Smith pare să fie de o cauză autoimună și evident că acolo se fac tot felul de teste, diagnostice, inclusiv se poate vedea pielea, tipul de celulă, teste autoimune, iar după acestea își va alege cel mai bun tratament ca problema să meargă cât mai bine.", a spus dr. Tudor Ciuhodaru, în exclusivitate, pentru WOWbiz.ro.
Alopecia Areata poate fi prevenită? Cât de grav se poate ajunge? Cum o putem trata cel mai sigur? La toate aceste întrebări a răspuns Tudor Ciuhodaru.
"În cazul în care nu se observă progrese, ar trebui să fie revizuit și diagnosticul și tratamentul, în spatele unei banale căderi de păr, s-ar putea să fie o afecțiune severă. Alopecia Areata nu poate fi prevenită, tulburarea autoimună poate fi cu antecedente familiale sau alte boli genetice. De multe ori, limbajul psihologic este important, este vorba de stima de sine, de respectul pe care ți-l acordă societatea, de imagine până la urmă. Pe lângă tratamentul făcut de dermatolog este nevoie de suport psihologic, pentru că altfel tratamentul nu va fi atât de eficient pe cât ne dorim.", a mai zis dr. Tudor Ciuhodaru, în exclusivitate, pentru WOWbiz.ro.