EXCLUSIV. Cum s-au comportat voluntarii români, după momentele de revoltă ale refugiaților ucraineni! A fost o situație nouă pentru ei: ”Există mereu oameni care se revoltă”

Voluntarii din Gara de Nord s-au confruntat cu diferite situații de când ajută refugiații ucraineni, cei care au fugit din calea războiului!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Foarte mulți voluntari s-au organizat rapid și au început să dea o mână de ajutor în Gara de Nord. Și-au lăsat toate treburile pentru a da dovadă de omenie și a-i ajuta pe cei aflați în situații grele, respectiv pe refugiații din Ucraina, pe cei care au fugit din calea războiului.

Sunt foarte mulți voluntari în Gara de Nord, iar numărul lor este incert, căci zilnic vin oameni ce-și oferă sprijinul pentru ucraineni. Aceștia sunt demni de apreciat, iar gesturile făcute de ei sunt de respectat. Donații vin în fiecare zi, chiar și din partea oamenilor modești, care-și doresc să ajute cumva.

”Au fost și refugiați nemulțumiți”

Câțiva voluntari au povestit pentru WOWbiz.ro că ucrainenii le-au mulțumit și le-au spus că nu se așteptau să primească un ajutor atât de mare din partea românilor. Refugiații au avut doar cuvinte de laudă la adresa voluntarilor din Gara de Nord, care muncesc zilnic, cot la cot pentru ucraineni. Pe lângă situațiile fericite, adică acelea în care refugiații le-au mulțumit voluntarilor, au existat și câteva nefericite, cu refugiați revoltați. Este de înțeles faptul că oamenii, care au fugit de războiul din Ucraina, sunt speriați și stresați, iar acest lucru pare că l-au înțeles și românii.

Citeste si: Andreea Marin, despre alimentul care a ajutat-o să slăbească 7 kilograme: „Sunt foarte determinată!”- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: EXCLUSIV. John a venit tocmai din Alaska să ajute refugiații ucraineni din Gara de Nord! Ce a avut de spus o voluntară despre gestul bărbatului

Victoria, una dintre voluntarele din Gara de Nord, ne-a povestit că au existat și situații mai puțin fericite, în care refugiații au înțeles cu greu ce fac voluntarii pentru ei. Totuși, tânăra spune că voluntarii înțeleg aceste stări grele în care se află toți refugiații ucraineni și că este de înțeles faptul că aceștia sunt speriați și mai au și stări proaste.

Au fost și refugiați nemulțumiți, există mereu oameni care se revoltă, dar sunt niște minorități.

Poate primul refugiat, care s-a revoltat, ne-a mai stresat, dar noi ca oameni îi înțelegem. Poate e și de la stres...nu poți să-ți faci o impresie tu dacă nu știi situația”,  ne-a mărturisit Victoria, una dintre voluntarele din Gara de Nord. 

Refugiati Ucraina

Refugiati Ucraina

[Sursa foto: WOWbiz.ro]

Potrivit datelor centralizate de ONU, până la 21 martie 3,5 milioane de oameni au părăsit Ucraina. În Polonia au ajuns peste 2.100.000 de refugiați, România a primit peste 500.000 de ucraineni. Speriați de război, mulți au plecat și în Moldova, Ungaria, Slovacia și Belarus.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

„Suntem gata să acceptăm” Zelenski face primii pași pentru pace! Ce compromisuri este dispus să accepte pentru ca Rusia să înceteze războiul 

Negocierile pentru pace dintre Rusia și Ucraina se reiau luni! Discuțiile vor avea loc în Turcia

Jack Osbourne, fiul lui Ozzy Osbourne, mesaj emoționant după ce a făcut voluntariat în România pentru copiii orfani din Ucraina: „Mi-a deschis ochii”

8 zodii vor da lovitura de mâine. Vărsătorii vor da lovitura în ceea ce privește sectorul financiar

Devine OBLIGATORIU din 6 iulie! Dispozitivul pe care toți șoferii trebuie să-l aibă în mașină

,,M-am confruntat cu o durere groaznică la nivelul abdomenului și bineînțeles al pancreasului” Cătălin Botezatu suferă de pancreatita acută şi a ajuns la spital

Canicula scumpește unul dintre alimentele preferate de români. Producția a scăzut alarmant

Anamaria Prodan, lipsită de inhibiții. Impresara a vorbit despre viața intimă: „Am încercat absolut tot!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies