EXCLUSIV! Olivia Steer, aspru criticată de un istoric, după ce a comparat evreii de la Auschwitz cu victimele pandemiei: "Vine din lipsa de educație"

Istoricul Andrei Pogăciaș a criticat-o pe Olivia Steer în urma unei întrebări jignitoare la adresa victimelor de la Auschwitz.

Autor: Ciprian Bolan

In articol:

Olivia Steer a fost amendată cu 5.000 de lei, miercuri, de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru o întrebare postată pe pagina personală de Facebook.

Olivia Steer: „Și evreii de la Aushwitz aveau comorbidități?

Un istoric cunoscut comentează amenda luată de Olivia Steer pentru declarații ignorante vizavi de Holocaust

Scandalul a pornit de la o postare făcută de fosta prezentatoare TV pe Facebook în iunie, anul trecut. Pentru această postare, CNCD a decis să o amendeze pe Olivia Steer cu 5.000 de lei, cu unanimitate de voturi.

„Mesajul publicat de Moisescu Olivia Venturia (fostă Steer): „Întrebarea serii: evreii gazați la Auschwitz aveau comorbidități, nu-i așa?” reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată”, a transmis CNCD printr-un comunicat.

Citeste si: Olivia Steer, mesaj emoționant la 11 ani de la moartea surorii sale, Lavinia: „E atât de vie în gândurile mele”

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Olivia Steer a fost criticată și de Institutul pentru Studierea Holocaustului

Un istoric cunoscut comentează amenda luată de Olivia Steer pentru declarații ignorante vizavi de Holocaust

Institutul Național „Elie Wiesel” pentru Studierea Holocaustului din România a reacționat la momentul postării făcute de fosta prezentatoare TV și a avertizat că, dacă trece nepedepsită, s-ar putea transforma într-un precedent periculos.

„De la antivaccinare împotriva COVID la antisemitism e doar un pas. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării România”, este mesajul transmis pe Facebook de Institutul „Elie Wiesel”.

Citeste si: Olivia Steer, blocată timp de o lună pe Facebook! De ce a avut soția lui Andi Moisescu accesul interzis pe platforma de socializare: "M-am cam îngrozit"

Olivia Steer vrea să atace decizia CNCD

Un istoric cunoscut comentează amenda luată de Olivia Steer pentru declarații ignorante vizavi de Holocaust

Istoricul Andrei Pogăciaș

[Sursa foto: Captură YouTube]

Replica Oliviei Steer a venit tot prin intermediul paginii sale de Facebook. Această se simte nedreptățită de CNCD și consideră că are argumentele istorice pentru a compara restricțiile anti-COVID cu cel mai mare genocid din istoria omenirii.

„După cum ați aflat, probabil, din presă, CNCD m-a amendat, azi, cu 5000 de lei, pentru o postare de anul trecut, acuzîndu-mă, în mod injust, de discriminare.

Voi ataca decizia și, pînă la obținerea unei sentințe definitive, mă voi abține să scriu alte comentarii”, a scris Olivia Steer pe Facebook.

Istoricul Andrei Pogăciaș a observat mai multe astfel de derapaje în perioada pandemiei și, spune el, acestea provin în cea mai mare parte din ignoranță.

 „Sunt exemple pe care lumea le știe și se ajunge la enormități de astea. Aceste lucruri vin din lipsa de educația și din dorința de a epata. Astfel de oameni găsesc exemple cunoscute de mai multă lume și profită de acest lucru.”, a declarat Andrei Pogăciaș pentru WOWbiz.ro.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Olivia Steer, mesaj emoționant la 11 ani de la moartea surorii sale, Lavinia: „E atât de vie în gândurile mele”

Olivia Steer, blocată timp de o lună pe Facebook! De ce a avut soția lui Andi Moisescu accesul interzis pe platforma de socializare: "M-am cam îngrozit"

Smiley și Gina Pistol s-au căsătorit civil. Primele imagini de la eveniment | GALERIE FOTO

Horoscop chinezesc luni, 29 mai 2023: Zodiile care se fac remarcate. Ies în evidență în ziua Mistrețului de Foc

Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă?

„Am dormit în dric două ore.” Ce s-a întâmplat cu Anamaria Prodan în urmă cu o zi? Vedeta are o nouă achiziție

Theodor Andrei, declarații incriminatoare la două săptămâni după ce a ratat calificarea în finala Eurovison. Ce acuze grave aduce: "N-am avut voie să comentez nimic. Le-am...

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies