
In articol:
- INS: „Autorecenzarea a fost creată pentru a ușura sarcina de răspuns a populației.”
- INS: „Mutația nu are niciun fel de relevanță!”
Până pe 15 mai, românii pot completa online, pe orice dispozitiv, formularul de autorecenzare pentru prima etapă a recensământului de anul acesta. Autorecenzarea nu este obligatorie, durează maximum 14 minute și vine la pachet cu o zi liberă pentru salalriați.
INS: „Autorecenzarea a fost creată pentru a ușura sarcina de răspuns a populației.”
INS sfătuiește pe toată lumea care dorește să completeze chestionarul de autorecenzare să o facă într-o perioadă din zi în care poate aloca timp suficient pentru o bună parcurgere a întrebărilor. Toți cei care au nelămuriri sau doresc asistență telefonică la completare pot suna la 0314 33 83 00 .
În cazul în care chestionarul a fost completat greșit, se poate reveni asupra informațiilor doar dacă nu a fost apăsat butonul „Finalizare”. Odată trimis, acesta nu mai poate fi modificat decât după ce sistemul va invalida recenzarea.
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
„Dacă ați completat greșit și, totuși, s-a finalizat formularul, în momentul în care, peste o săptămână, o să accesați pentru validarea lui, o să vi se semnaleze că n-a fost validat. Vi se va spune că a fost incomplet sau completat cu erori și, mai departe, veți fi invitat să vă recenzați încă o dată.
INS: „Mutația nu are niciun fel de relevanță!”
Pentru chestionarul de recenzare se va folosi doar adresa de reședință obișnuită, conform OUG nr. 19/2020. Cetățenii care locuiesc la aceeași adresă pot desemna o persoană de referință care să completeze formularul de preînregistrare. Aceasta va introduce CNP-urile și adresele de email pentru fiecare membru al gospodăriei. Dacă vreun membru nu are adresă de email validă sau nu dorește să primească link-ul pentru chestionar pe adresa personală de email, poate alege ca link-ul să fie trimis pe adresa persoanei desemnate pentru preînregistrare.
INS garantează că rezultatele recensământului vor fi folosite doar pentru statistică și cercetare științifică, iar datele personale sunt protejate de regulile GDPR.
„Mutația nu are niciun fel de relevanță! Indiferent dacă statutul unei persoane într-o locuință este cu documente legale sau fără documentel legale. Nu se cer documente. Contează doar, efectiv, locația în care suntem. Pe aceea o declarăm, pentru aceea ne recenzăm, pentru aceea dăm, dacă ne asumăm statutul de cap al gospodăriei, date privind locuința. Dacă zeci de oameni pot fi formal la aceeași adresă, aceia nu pot sta într-o cameră oarecare. Recezarea nu poate fi decât reală. Fiecare spune unde locuiește și unde doarme, nu unde are adresa în buletin”, a adăugat Vladimir Alexandrescu.