Falemi organizeaza competitii gratuite pentru copiii pasionati de fotbal, handbal si baschet

Nana Falemi organizeaza turnee sportive gratuite pentru copii. Competitia se numeste Cupa Intercartiere Junior.

Distribuie pe:

Autor: L. S.

Retras din fotbal, Nana Flemi organizeaza turnee sportive pentru copiii pasionati de fotbal, handbal si baschet. Intr-un interviu acordat pentru libertatea.ro, fostul fotbalist a spus ca nu percepe niciun onorariu pentru participarea la evenimentul lui.

„A fost visul meu să pot să fac o competiţie care să-i aducă pe copii, pe artişti, împreună. Visul meu este să creez un loc în care oamenii să se simtă bine. Cei care fac sport să facă sport, artiştii să performeze şi să vină să-şi etaleze talentele în faţa comunităţii. Acum mă adresez şi copiilor şi mă bucur că am găsit susţinere la primarul sectorului 5, la Daniel Florea, care m-a ajutat imediat ce i-am zis că vreau să fac o competiţie pentru elevi, pentru şcolari: handbal, baschet şi fotbal. N-am vrut doar fotbal pentru că uite, eu în liceu am jucat foarte mult baschet, am prieteni în baschet, în handbal şi am zis că sunt copii cărora unora le place fotbalul, unora le place baschetul sau handbalul. Pentru mine este important ca ei să facă sport”

Chiar de la începutul proiectului, Falemi a spus că nu vrea să facă o competiţie unde copiii trebuie să vină cu bani de acasă pentru a putea participa, ci unde copiii să plece cu cadouri. Sportivul este de părere că, atât timp cât el a crescut ca fotbalist fără să fie nevoit să plătească bani grei, aşa speră să le ofere şansă şi altor copii talentaţi.

„E o competiţie gratuită. Chiar m-au întrebat nişte profesori, au spus că dacă este cu taxă de înscriere nu vin. Dimpotrivă. Este o competiţie cu premii. Competiţiile cu bani se pot face imediat. Eu nu merg pe sistemul ăsta. Eu nu am făcut performanţă, n-am crescut în sport dând bani, n-am plătit niciodată. Bine, am prins şi sistemul de dinainte de 1990 când sportul era subvenţionat de stat. N-am plătit niciodată şi nu-mi place ideea. Atunci când organizez ceva, la competiţiile mele vreau ca toată lumea să vină liberă, să se simtă bine”, a spus Falemi.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: