Familiile victimelor de COVID-19 sunt nevoite să dea șpagă pentru a lua sicriul acasă: „Mi-au vândut mortul cu 100 de lei”

Noul coronavirus se răspândește periculos în nordul țării unde au mai apărut două noi focare: la o mănăstire, maicile s-au îmbolnăvit de COVID, iar la un centru de îngrijiri paliative, aproape toți pacienții și mare parte din personal au fost depistați pozitiv.


In articol:

  VIDEO | ”Mi-au vândut mortul cu 100 de lei”
  VIDEO | ”Mi-au vândut mortul cu 100 de lei”

  În vreme ce bolnavii se sting în brațele salvatorilor greu încercați, profitorii calcă pe cadavre, în goana după câștig! Un fost polițist care și-a pierdut recent tatăl spune că a fost pus în situația de a da șpagă ca să poată lua acasă sicriul cu trupul neînsuflețit. "Mi-au vândut mortul cu o sută de lei", spune bărbatul.

  Chitanța pe care spera s-o primească n-a mai venit pentru că cei 100 de lei nu reprezentau vreo taxă. În limbaj popular, banii sunt o șpagă cerută printr-un apropo chiar de una dintre angajatele de la morgă. "Atenția" a așteptat-o cu sicriul pe masă fără să-i pese de durerea fiului venit să ia trupul tatălui acasă.

  Întâmplarea ar fi avut loc în ziua când morga spitalului număra 17 decedați, toți răpuși de COVID și, în ciuda absurdului, n-a culminat cu o plângere, așa că s-a tot repetat. Un alt bărbat susține că n-a știut ce plătește, dar s-a văzut obligat să pună aceeași sumă, în cutia indicată.

  Una dintre angajatele acuzate că a cerut mită susține că de fapt a fost greșit înțeleasă de rudele morților. Apropul ar fi fost, de fapt, în glumă.

  Citeste si: Incendiar! Acuzații extrem de grave la adresa europarlamentarului Dragoș Benea!- bzi.ro

  Citeste si: O asistentă a murit după ce a căzut de la etajul al doilea. Medicii au lăsat-o să aștepte de teama că poate fi infectată cu coronavirus

  ”Și-acum dacă veniți sunt două cutii, pe una scrie "Bunuri, rezerve" și în alta de pantofi, sunt telefoanele noastre pentru că noi lucrăm cu COVID  și se repede la cutie și zice "Asta ce e?" Asta e Cutia Milei.

  Eu am glumit, domnule, că lucrez în morgă și am spiritul umorului”, spune aceasta

  Citeste si: Dosar penal după scenele incredibile de pe Aeroportul Cluj. Mai mulți muncitori veneau din Suceava

  VIDEO | ”Mi-au vândut mortul cu 100 de lei”
  VIDEO | ”Mi-au vândut mortul cu 100 de lei”

  Parchetul n-a apreciat umorul, s-a autosesizat și a deschis o anchetă. Învinuirile care ar trăda o practică nepermisă și inumană a angajaților de la morga spitalului vin într-un moment în care Suceava pare pierdută, în lupta cu boala.

  În ultimele 24 de ore, alte două noi focare au apărut în județ: 9 maici de la Mănăstirea Dragomirna- un simbol al Bucovinei- au fost diagnosticate cu COVID, iar Spitalul de Îngrijiri Paliative Ilișești, care adăpostește pacienți în faze terminale, a intrat în carantină. 31 de bolnavi și 28 de angajați ai centrului au fost depistați pozitiv.

  În ambele cazuri, se fac anchete epidemiologice.

  Citeste si: Coronavirus România. Au fost înregistrate 17 noi decese. Bilanțul a urcat la 246

  Distribuie pe:
  Galerie foto  Urmatorul articol
  Abonează-te pe

  Citește și:

  UPDATE Coronavirus face tot mai multe victime în România. Bilanțul a ajuns la 270

  Decizie de ultim moment a Ministerului Educației. Este răspunsul pe care îl așteptau toți românii

  VIDEO | Misiune pentru oameni și spitale

  Horoscop Zilnic Duminică 16 Mai 2021: Astăzi puteți simți o dorință puternică de a începe un nou proiect sau o nouă colaborare

  Denise Rifai face ravagii. Unde sunt banii din conturile lui Nicolae Ceaușescu? Se va afla totul

  SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

  Cine o urmărește pe Bianca Drăgușanu. Prietenii blondei spun că vedeta nu mai iese în oraș

  Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
  Cookies