Decizie de ultim moment a Ministerului Educației. Este răspunsul pe care îl așteptau toți românii

Ministerul Educației a anunțat ce se întâmplă cu examenele de licență și dizertație, în contextul pandemiei de coronavirus.

Decizie de ultim moment a Ministerului Educației. Este răspunsul pe care îl așteptau toți românii
Autor: O.N.

Decizie de ultim moment a Ministerului Educației. Este răspunsul pe care îl așteptau toți românii
laptop

Examenele de licență și dizertație pot fi susținute online


In articol:

Potrivit ordinului publicat astăzi, 9 aprilie, în Monitorul Oficial, studenții vor putea susține examenele de licenţă/diplomă și disertație şi online, până se va închia situația de criză prin care trece România.

În acest context, Monica Anisie, ministrul Educaţiei a anunțat ce condiții trebuie să îndeplinească universitățile prin derogare de la prevederile legale în domeniul învățământului superior.

Potrivit  Ordinului nr. 4.020/2020, pentru anul universitar 2019-2020, pe perioada stării de urgență, în baza autonomiei universitare, cu respectarea calității actului didactic și cu asumarea răspunderii publice:

– proba de evaluare a cunoștințelor fundamentale și de specialitate, dar şi proba de prezentare și susținere a lucrării de licență/proiectului de diplomă pentru examenul de licență/diplomă se pot desfășura și on-line, în baza unei proceduri aprobate de către senatul universitar, cu condiția ca universitatea să dispună de o platformă electronică adecvată.

Citeste si: Puterea Dragostei 10 aprilie. Bianca, din nou în centrul scandalurilor: „Livian nu a schimbat-o! E aceeași persoană ca-n sezonul unu!”

Citeste si: Noi indicii din noaptea jafului, care a avut loc în locuința lui Culiță Sterp- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Alertă la nivel mondial! COVID-19 se reactivează la pacienții vindecați. Cum explică medicii?

Citeste si: Adio, Felix Baumgartner? Gestul care a scos la iveală despărțirea dintre Mihaela Rădulescu și iubitul austriac – susținerea în varianta on-line trebuie să fie înregistrată integral, pentru fiecare absolvent în parte, și arhivată la nivelul facultății.

– susținerea lucrării de disertație, de la finalul programelor de studii universitare de master, se poate desfășura și on-line, în baza unei proceduri aprobate de către senatul universitar, cu condiția ca universitatea să dispună de o platformă electronică adecvată.

Totodată, și  teza de abilitare poate fi susținută on-line, în baza unei proceduri aprobate de către senatul universitar, iar comisia de specialitate pentru evaluarea tezei de abilitare întocmește on-line un raport de evaluare, care cuprinde propunerea de acceptare sau respingere a tezei de abilitare, precum și motivația deciziei luate.

Laboratoarele, recuperate după încetarea stării de urgență

De asemenea, ordinul ministrului Educației, mai prevede că, pe durata stării de urgență, instituțiile de învățământ superior din sistemul național de învățământ vor utiliza metode didactice alternative de învățământ (platforme on-line), iar cadrele didactice vor raporta săptămânal, către responsabilii desemnați de conducerea facultăților/departamentelor, activitatea desfășurată prin intermediul platformelor on-line.

Decizie de ultim moment a Ministerului Educației. Este răspunsul pe care îl așteptau toți românii
Monica Anisie

Activitățile didactice de tipul laboratoare, proiecte, activități de cercetare etc., care impun interacțiunea “față în față”, vor fi recuperate în sistem modular, intensiv, după încetarea stării de urgență. Pe perioada stării de urgență, având în vedere infrastructura din universități, activitățile de evaluare a studenților se pot desfășura și on-line, în baza unei proceduri aprobate de către senatul universitar, spune ordinul.

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Adio, Felix Baumgartner? Gestul care a scos la iveală despărțirea dintre Mihaela Rădulescu și iubitul austriac

Ce i-a transmis Mirela Vaida lui Jador, în scandalul cu Vulpița

Andy de la Puterea Dragostei a recunoscut că există un videoclip compromițător cu el și Ligi: „Ea avea pantalonași scurți, ne-am...”

Alina Sorescu și-a luat fetele și a plecat, în plin proces de divorț

Dezvăluiri cutremurătoare despre crima de la Bascov! Adevăratul motiv pentru care criminalul și-a ucis familia

Cine este Sorin Georgian Olariu, salvamarul care şi-a pierdut viaţa încercând să salveze un om din apele învolburate ale Mării Negre

Marele regret al Elenei Udrea. Ce nu o să-i spună niciodată fiicei sale

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies