Feluri de mâncare pe care să le dai de pomană de Sfânta Parascheva

Sfânta Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, se sărbătorește în data de 14 octombrie. Iată ee e bine să dai de pomană astăzi.

Distribuie pe:

Autor: Carmen Nicoleta

Sfânta Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, se sărbătorește în data de 14 octombrie. Iată ee e bine să dai de pomană astăzi.

 


In articol:

Sfanta Parascheva, cunoscuta si sub numele de Sfanta Vineri, este considerată ocrotitoarea Moldovei și se sărbătrește în fiecare an pe data de 14 octombrie. Cuvioasa Parascheva este os sfântă venerată în Biserica Ortodoxă Română. Anul, mii de de credincioși veneau la Pelerinajul de la Sfânta Parascheva, în Iași. Anul acesta, această zi sfântă va fi sărbîtorită de credincioși sub condițiile impuse de starea de alertă.

Ocrotitoarea Moldovei este cunoscută pentru puterea ei asupra oamenilor nevoiași. Cei care se rog sincer la moaștele Sfintei Parascheva vor avea parte de bucurii în viață, iar problemele lor vor fi rezolvate. Însă, trebuie respectate anumite lucruri înainte. În această zi, oamenilor le sunt interzise anumite activități. Nu este bine să calci, să cosi, să faci mâncare sau alte treburi în gospodărie, dacă vrei să eviţi durerile de cap şi cele oculare. Cu toate acestea, Biserica Ortoodoxă Română recomandă să dai de pomană.

Citeste si: Ce a făcut Ion Ţiriac imediat după moartea lui Ceauşescu? S-a dus vestea în Europa - evz.ro

Citeste si: Imagini de coşmar din Spitalul Județean Reșița! Pacienţi pe jos şi mizerie de nedescris - bzi.ro

sfanta parascheva
Sfânta Parascheva, ocrotitoarea Moldovei

Ce alimente este bine să dai de pomană de Sfânta Parascheva?

Conform unei tradiții vechi, de Sfânta Parascheva este bine că dai de pomană, în special oamenilor la nevoie. În popor se spune că bucatele cele mai bune de împărțit celor săraci sunt vinul, mustul, painea, lipiile sau gâul nou.

„În această zi se fac pomeni pentru morţii care nu şi-au găsit liniştea sau au murit fără lumânare. Se împart lipii, vin şi must. Este zi de post şi pentru că este o mare sărbătoare, în gospodării nu se lucrează, pentru a te feri de pericolul bolilor de ochi şi al durerilor de cap”, sunt explicațiile părintele Paul Tudorache, preot paroh la Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva din Călăraşi.

La această listă se adaugă și alimentele care NU trebuie date de pomană sărmanilor. Tradiția spune că printre aceste bucate nu trebuie să se afle alimente care conțin nuci, castraveţi, pepenele roşu, dar nici pomene cu cruce.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop 5 Decembrie 2020: astăzi Fecioarele vor avea parte de o surpriză plăcută

Se elimină aceste pensii! După 6 decembrie vor fi desființate. Orban a decis

Nu mai consuma aceste alimente dimineața! Este o greșeală imensă pe care o fac mulți români! Îți distrug stomacul pe termen lung

Rugăciune către Sfânta Parascheva! O spui și te scapă de toate problemele

Ludovic Orban a făcut anunțul! Pelerinajul de Sf. Dimitrie din Capitală nu se va mai ține anul acesta!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies