”Firicel” din Las Fierbinți somează CREDIDAM! Vrea două milioane de lei despăgubire

În noiembrie anul trecut, actorul Toma Cuzin a câștigat în primă instanță peste 2 milioane de lei despăgubire de la CREDIDAM, după aproape patru ani de judecată.

Distribuie pe:

Autor: Petru Luca

fara descriere

În noiembrie anul trecut, actorul Toma Cuzin a câștigat în primă instanță peste 2 milioane de lei despăgubire de la CREDIDAM, după aproape 4 ani de judecată. Organizația care colectează drepturile conexe drepturilor de autor de la televiziuni, companii de cablu, radio, etc și le redistribuie artiștilor îl dăduse afară din structuri pe ”Firicel” în 2016, ca urmare a faptului că actorul ceruse o mai mare transparență în ceea ce privește calcularea acestor drepturi. 

Citeste si: Firicel din Las Fierbinți a dat lovitura. WOWbiz a dezvăluit secretul de milioane al lui Cuzin Toma

Citeste si: Soţul Andreei Bălan a răbufnit după ce „Firicel” a câştigat procesul cu CREDIDAM: „Ce-ai fãcut, nene “furdidam”? Te-au prins cu mâţa-n sac? Mama voastră de hoţi”

”Respinge excepţia prescripţiei extinctive ca neîntemeiată. Admite cererea. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 2.025.000 lei reprezentând remuneraţie, la care se va calcula dobândă legală. Obligă pârâta să plătească reclamantului cu titlu de cheltuieli de judecată suma de 3.500 lei reprezentând onorariu avocat. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, urmând ca cererea de apel să fie depusă la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 20.11.2019”, așa suna decizia Tribunalului Bucureşti, atacată evident cu recurs de CREDIDAM. 

fara descriere

Cuzin Toma a fost apărat în acest proces de avocatul Robert Bucur, specialist în litigii legate de drepturile de autor, el însuși fost Director General al ORDA (organizația guvernamentală care supraveghează organismele de gestiune precum CREDIDAM).

fara descriere

Zilele trecute, însă, deși procesul își continuă mersul în justiție, fiind departe de o soluție definitivă, Toma Cuzin a făcut o vizită la CREDIDAM, solicitând imperios șefilor instituției să-i achite drepturile financiare. Demersul actorului nu s-a dovedit un succes, Toma Cuzin fiind sfătuit să aștepte verdictul final în acest proces complicat.   

fara descriere

 

 

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate