Fiul lui Dragoş Bucur, la nici 4 ani, ştie lucruri pe care le cunoaşte un elev de clasa a II-a! Copiii actorului cu Dana Nălbaru învaţă acasă

Kadri, fiul de nici 4 ani al Danei Nălbaru şi al lui Dragoş Bucur este extrem de isteţ.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur sunt părinţii a trei copii, dintre care unul este adoptat. Este vorba despre o fetiţă care în vară a împlinit 5 ani. Mezinul familiei este Kadri, singurul baiat al cuplului. Deşi are doar 3 ani şi jumătate, băieţelul uimeşte multă lume cu inteligenţa lui. În urmă cu ceva timp, într-un filmuleţ postat pe Facebook, Dragoş Bucur dovedeşte, în joacă, cât de multe lucruri ştie Kadri pentru vârsta lui.

Astfel, actorul îşi întreabă băiatul dacă litera ”A” este vocală sau consoană, iar micuţul răspunde fără să ezite. Este o întrebare care, la şcoală, învăţătorii o pun abia copiilor de clasa a II-a.

Nu este prima dată când Dragoş Bucur şi Dana Nălbaru, artiştii care au luat decizia de a-şi retrage copiii din sistemul de învăţământ, dovedesc faptul că se ocupă serios de educaţia micuţilor lor.

 

Fiul lui Dragoş Bucur, la nici 4 ani, ştie lucruri de clasa a II-a! Cum face ”lecţii” cu Dana Nălbaru

În urmă cu ceva timp, întrebată de mai multe persoane cum se descurcă, dar mai ales cum face lecţii cu cei mici, care nu ştiu să scrie, să citească şi nici să folosească computerul, Dana Nălbaru a oferit câteva explicaţii despre cum face ”lecţii” cu băieţelul.

”M-aţi întrebat cum fac...
Despre felul în care mă ocup de educaţia copiilor mei, împreună cu Dragoş, este mult de scris şi poate vom face acest lucru pe blog (şi aşa nu am mai scris de mult acolo). Mai pe scurt, pot să vă spun că am ales să am răbdare şi perseverenţă când vine vorba de a-i învăţa câte ceva şi, mai ales, să ţin cont de starea în care se află ei.

Nu forţez niciodată momentele şi nu există un program fix pentru studiu. Flexibilitatea îi relaxează, faptul că nu trebuie neapărat să stea la masă pentru a învăţa un anumit lucru şi faptul că mă implic în jocurile lor, îi determină să înveţe cu plăcere.


 

Aseară i-am luat lui K acest set cu lecţii de astrononie.

În enciclopediile despre Univers pe care le are sunt deja scrise lucrurile din acest set, dar diversitatea îi trezeşte şi mai mult interesul. Când deschidem dulapul cu cărţi şi kit-uri de studiu îl las să îşi aleagă ce vrea să facă în dimineaţa respectivă şi, având de unde alege, nu intervine plictiseala. Dacă nu se poate hotărî, îi propun eu trei variante şi el alege. Dacă văd că nu-i un moment bun pentru studiu, îi propun un puzzle, o poveste, un lego sau, pur şi simplu, stăm de vorbă şi aduc discret în discuţie lucruri pe care consider că e nevoie să le cunoască (de exemplu: în timpul discuţiei mă folosesc de un cuvânt spus de el ca să îl întreb care e antonimul lui şi apoi începem să spunem o serie de antonime. Sau, tot în timpul discuţiei, folosesc un cuvânt pe care ştiu că el nu îl cunoaşte pentru a i-l explica sau duc discuţia într-o zonă interesantă pentru el ca să dezvoltăm acel subiect)”, a povestit Dana Nălbaru.

Fiul lui Dragoş Bucur, la nici 4 ani, ştie lucruri de clasa a II-a! Cei trei copii ai lui sunt retraşi din sistemul de învăţământ

În urmă cu doi ani, soţii Bucur-Nălbaru au decis să-şi retragă fata cea mare de la şcoală, copila fiind înscrisă într-un sistem internaţional de ”home schooling”. Sofia, care are acum 13 ani, învaţă ceea ce-i place şi dă examene periodic.
Acelaşi sistem îl aplică părinţii şi celorlalţi doi copii: Roxana, care are 5 ani jumătate şi Kadri de trei ani şi jumătate.

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Aparitie socanta a Danei Nalbaru! Ce s-a intamplat cu ea? Sotia lui Dragos Bucur este de nerecunoscut! VIDEO EXCLUSIV

Ce face acum Dragos Bucur, dupa ce a renuntat la emisiunea tv? Actorul a locuit cateva luni in strainatate

Tonciu a început să urle în casă,în miez de noapte.Ce i-a făcut soțul

Horoscop Zilnic Marți 19 Ianuarie 2021: Leii vor primi niște vești bune, Săgetătorii vor face progrese în cariera lor

Doliu în teatrul românesc! A murit un mare actor. Avea doar 42 de ani. Era un profesionist al scenei

Ce înălțime are Culiță Sterp? Este cel mai înalt concurent de la Survivor România și îl depășește chiar și pe președintele Klaus Iohannis

Un nou proces pentru Alex Bodi. De această dată nu el este pârâtul

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies