
In articol:
Fiul lui Victor Pițurcă, Alexandru, a fost reținut marți, 31 ianuarie, pentru 24 de ore de către procurorii DNA, în dosarul privind achiziții ilegale în timpul pandemiei de COVID-19, conform unor surse judiciare care au făcut declarații pentru Agerpres.
Conform ultimelor detalii despre această situație, procurorii vor solicita Tribunalului București arestarea preventivă pentru 30 de zile și a directorului Gabriel Țuțu, dar și a lui Alexandru Pițurcă, fiul lui Victor Pițurcă, în dosarul legat de achiziții
Alexandru Pițurcă, acuzat de săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență
Marți, 31 ianuarie, Alexandru Pițurcă a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii DNA, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență, în timp ce Gabriel Țuțu, directorul companiei, se află în libertate în aceste momente.
Citește și: DNA i-a stricat planurile lui Piţurcă. Cum a pierdut fostul selecţioner 2 milioane de dolari
Citeste si: Doliu în lumea fotbalului! A murit John Adrian Ene, fostul portar al echipei Steaua- kanald.ro
Conform surselor judiciare, propunerea de arestarea preventivă a celor doi va fi trimisă de DNA la tribunal marți seara, însă există posibilitatea ca instanța să stabilească termenul de judecată abia pentru ziua de miercuri.
De precizat este că, Victor Pițurcă, tatăl lui Alexandru, este judecat în același dosar, sub control judiciar, pentru cumpărarea de influență, după ce la rândul său, a stat 24 de ore în arestul oamenilor legii.
Totodată, Victor și Gabriel sunt acuzați de procurorii DNA de săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență, mai precis, abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în dosarul legat de achiziții de măști de protecție pentru Ministerul Apărării Naționale, în timpul pandemiei de COVID.
Concret, potrivit DNA, pe fondul pandemiei generate de virusul COVID, în perioada 19.03.2020- 16.09.2021, Țuțu, în calitate de director general al unei companii care deține produse militare, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de Pițurcă, în condiții dezavantajoase pentru compania pe
"Prin demersurile menţionate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menţionate, valoarea materiei prime şi ulterior contravaloarea unor piese şi servicii conexe (în afara contractului)", arată anchetatorii.
Citeste si: Buna Vestire 2023. Este mare păcat dacă faci aceste lucruri!- stirilekanald.ro
De asemenea, procurorii mai precizează că, în perioada 19.03.2020- 10.04.2020, Gabriel Țuțu ar fi pretins de la reprezentanții societăților implicate în achizițiile de mai sus introducerea într-un circuit comercial de livrare măști de protecție neconforme către Ministerul Apărării Naționale.
"În schimbul acestor 'servicii', suspectul Gabriel Ţuţu ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor din cadrul MApN şi că îi va determina pe aceştia să încredinţeze direct şi fără proceduri publice contractele de furnizare, dar şi să efectueze recepţia fără problemă a produselor respective şi să achite la timp facturile emise în acest sens. În contextul menţionat mai sus, suspectul Ţuţu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei", menționează procurorii anticorupție.