Florin Cîțu a făcut închisoare în SUA! Dezvăluirile momentului: „Am făcut o greşeală acum 20 de ani”

Florin Cîțu a recunoscut că a stat în spatele gratiilor, în Statele Unite ale Americii.

florin citu
Florin Cîțu a fost în închisoare, în SUA! Pentru ce a fost închis [Sursa foto: Foto stânga: Mediafax Foto; Foto dreapta: Pixabay]
Autor: Clara Ionescu

In articol:

Florin Cîțu a recunoscut că a făcut închisoare în Statele Unite ale Americii. Este vorba despre un incident care a avut loc în urmă cu 20 de ani, în martie 2000, în perioada în care actualul premier al României era lector la Universitatea din Iowa.

Această informație a fost adusă în atenția publicului de către site-ul flux24.ro, care a publicat un document care arată că Florin Cîţu ar fi fost încarcerat 2 zile în SUA, pentru condus sub influenţa alcoolului sau a substanțelor interzise. Legislația americană nu face diferența între ecele două. 

Florin Cîțu a fost întrebat miercuri, 11 august, dacă aceste informații apărute în presă sunt adevărate. El a confirmat acest document și a mărturisit că a plătit o amendă usturătoare, după ce a fost prins sub influența băuturlor alcoolice.

„Acum 20 de ani, a fost vorba de DIY, este vorba de conducere sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenţie, am făcut o greşeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informaţie, apare acum în competiţia internă din PNL”, a fost răspunsul premierului.

Citeste si: Cât costă o pâine? Reacția premierului Florin Cîțu la această întrebare: „Nu pot să spun”

Citeste si: Loredana Groza șochează din nou! Artista a postat o fotografie, direct din pat, fără a avea prea multe haine pe ea- bzi.ro

Florin Cîțu a mărturisit că a fost o perioadă foarte grea, în care a trebuit să își vândă mașină și să meargă un an de zile pe jos. Politicianul a trebuit să plătească o amendă de 1.000

de euro, plus 300 de dolari cheltuieli de judecată.

„Eu am condus, a fost o greşeală, am condus, am plătit foarte scump, a trebuit să-mi vând maşina, să merg un an de zile pe jos. Nu e un motiv pentru care să te mândreşti”, a adăugat Florin Cîțu.

Florin Cîțu a remarcat faptul că această informație a fost făcută publică în perioada în care în interiorul PNL începe competiția pentru șefia partidului.

florin citu
Florin Cîțu, premierul României [Sursa foto: Mediafax Foto]

Florin Cîțu, despre perioada studiilor din SUA: „Nu aveam niciun ban”

Invitat în podcast-ul lui Mihai Morar, Florin Cîțu  a făcut dezvăluiri despre perioada studiilor în Statele Unite ale Americii. El a mărturisit că a trebuit să înceapă cu munca de jos pentru a se întreține.

„Am plecat la 19 -20 de ani, cam prin 1992. În anii' 90, americanii aveau tot felul de burse fulbright etc. Eu am plecat cu o bursă finanțată de Guvernul american, acea bursă era pentru est-europeni. Am câștigat-o eu, poate nu a aplicat nimeni, nu știu, poate am fost norocos. Si nu mi-au dat bani decât pentru cazare și masă și trebuia să plătesc și școala, cărțile. Totul era foarte scump și atunci am scris câteva eseuri și am câștigat o bursă pentru 2 ani, a trebuit să am note mari ca să mă pot menține.

Numai că acolo nu aveam niciun ban și a trebui să lucrez. Am lucrat din prima zi, am spălat vasele un trimestru, am lucrat la cantină în campus, poștaș în campus și am lucrat apoi la un centru audiovizual unde era OK si iarna și vara și jucam fotbal în echipa universității, a colegiului...” Citește mai multe AICI.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies