Florin Cîţu, despre remanierea lui Vlad Voiculescu: „Decizia nu se discută, doar se anunță!”

Premierul României, Florin Cîțu, a vorbit despre remanierea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Florin Cîțu, despre remanierea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Florin Cîțu a făcut declarații duminică, 11 aprilie, după ce a participat la şedinţa Centrului Naţional de  Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI) la Ciolpani, în judeţul Ilfov. Premierul României a vorbit despre o posibilă remaniere a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Florin Cîțu, despre remanierea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu

După ce liberalii au afirmat că vor propune remanierea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, prim-ministrul Florin Cîțu a precizat că o astfel de decizie nu va fi dezbătută, ci doar anunțată. El spune că doar premierul poate lua această hotărâre.

Citeste si: Vlad Voiculescu, prima reacție în scandalul de la Spitalul Foișor: „S-a întârziat nepermis de mult cu transferul pacienţilor!”

„Eu vă spun un lucru pe care vi l-am spus de fiecare dată şi celor care au opinii politice în subiect – remanierea sau o decizie în acest Cabinet o va lua premierul, iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunţa”, a afirmat Florin Cîţu.

Citeste si: Când scăpăm de purtarea măștii în spațiile deschise. Iată ce spune ministrul Sănătății- bzi.ro

Premierul a precizat că i-a cerut lui Vlad Voiculescu să comunice transparent și să-și facă treaba cu profesionalism, lucruri pe care le așteaptă din partea miniștrilor Cabinetului.  „I-am cerut, nu acum, am cerut să fie prezentat un raport şi am cerut să facă declaraţii de presă săptămânal. De atunci nu am mai cerut. Cer acest lucru de la toţi miniştrii, nu doar de la ministrul Sănătăţii.

Am cerut transparenţă şi profesionalism, asta cer de la toţi miniştrii”, a mai spus Florin Cîțu.  

Florin Cîțu: Doar 6 locuri libere la ATI la nivel național

Şeful Guvernului trage un semnal de alarmă și susține că România trebuie să atingă ţinta de 1.600 de locuri la ATI, în contextul în care mai sunt libere doar 6 paturi la nivel național. 

El a mai spus că vor fi deschise alte 171 de centre de vaccinare săptămâna viitoare.

„Recunosc că am avertizat atunci şi, din păcate, a fost nevoie de aceste paturi. Astăzi sunt 1.531 de persoane la ATI şi doar 6 locuri libere la nivel naţional. Trebuie să atingem această ţintă de 1.600 de locuri la ATI şi este nevoie de ele acum. Am discutat mai mult cu specialiştii despre situaţie, am vrut să înţeleg puţin lucrurile pentru că pe de o parte avem o evoluţie pozitivă în ceea ce priveşte numărul de persoane infectate.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 11 aprilie. România, record negativ la ATI. 1.531 de bolnavi COVID sunt internați la Terapie Intensivă

Vedem că după ce am ajuns la un platou începem să scădem, o scădere care se consolidează, dar în acelaşi timp, oarecum în contradictoriu, avem mai multe persoane internate în spital şi avem mai multe persoane în ATI. Am vrut să înţeleg ce se întâmplă şi cum să ne pregătim pentru perioada următoare. Aşa cum am zis acest val va dura poate 2 – 3 luni de zile şi trebuie să ne concentrăm, să folosim toate resursele pentru perioada următoare ca să trecem peste acest val, în timp ce ne ocupăm de campania de vaccinare”, a declarat Florin Cîţu.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Bilanț coronavirus, 11 aprilie. România, record negativ la ATI. 1.531 de bolnavi COVID sunt internați la Terapie Intensivă

Sorin Cîmpeanu anunță posibile schimbări în structura anului școlar 2022: „Învăţământul online a generat pierderi şi este nevoie de timp ca să fie recuperate” 

Prognoza meteo pentru weekend. Vremea se răcește și vin ploile

Horoscop Zilnic Vineri 7 Mai 2021: nativii Capricorn pun bazele proiectului vieții lor, care se va concretiza într-o afacere

Dezvăluirea momentului despre AUR! Planul secret al partidului a fost devoalat. Nu au nicio şansă

DEZASTRU! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Bombă în cazul Arthur. Cine ar fi pus la cale uciderea ursului

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies