Sorin Cîmpeanu anunță posibile schimbări în structura anului școlar 2022: „Învăţământul online a generat pierderi şi este nevoie de timp ca să fie recuperate” 

Iată care sunt noile modificări pe care le propune ministrul Educației!

Anul școlar s-ar putea extinde, anunță ministrul Educației
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Pandemia de coronavirus a schimbat regulile în toate sectoarele, inclusiv în învățământ. Elevii și dascălii au trebuit să se adapteze fără prea mult timp la dispoziție la școala online. A fost greu și au apărut sute de probleme, dar în cele din urmă, după mai bine de un an de la începutul cursurilor pe internet, pare că situația a fost cât de cât stabilizată. 

Totuși, ministrul Educției, Sorin Câmpeanu spune că se ia în calcul o modificare a structurii anului școlar 2022.. Politicianul urmează să aibă întâniri pe această temă cu sindicatele, asociaţiile de părinţi şi ale elevilor. Astfe, s-ar putea să se revină la trimeste în loc de semestre. 

Anul școlar s-ar putea extinde, anunță ministrul Educației
Anul școlar s-ar putea extinde, anunță ministrul Educației[Sursa foto: PixaBay]

Ministrul Educației susține extinderea anului școlar 

În ceea ce privește anul şcolar următor, politicianul spune că va începe pentru elevi la 13 septembrie, așa a fost publicat în Monitorul Oficial în urmă cu două luni. Sorin Câmpeanu spune că este nevoie de extinderea perioadei de curs pentru că școala online nu s-a dovedit la fel de eficientă precum școala fizică și astfel elevii au multe pierderi în ceea ce privește materia. 

Citeste si: Caz revoltător la Cluj! Elevi, unii minori, expuși la filmele pentru adulți în timpul orelor online! Părinții vor depune plângere la DIICOT

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

„Acest an şcolar 2021-2022 ar urma să înceapă cursurile pe data de 13 septembrie. Sigur pledăm pentru extinderea duratei anului şcolar. În acelaşi timp este nevoie şi de predictibilitate. Ministerul Educaţiei este dispus să ia în considerare reanalizarea structurii anului şcolar, cu o singură condiţie.

Această solicitare să fie făcută prin consens de către partenerii de dialog social. Toţi elevii şi părinţii din România cunosc o anumită structură.

Dacă revenim asta va crea un deficit de predictibilitate. Ministerul Educaţiei, în oricare dintre variante va propune, din timp, extinderea anului şcolar începând cu septembrie 2022.

Ministerul Educaţiei oricum susţine ideea extinderii perioadei de cursuri în învăţământul preuniversitar. Cu atât mai mult cu cât predarea online a generat pierderi. Deci este nevoie de timp pentru recuperarea acestor pierderi”, adeclarat Sorin Cîmpeanu, pentru un post de televiziune. 

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț important! Toți elevii din România revin fizic în școli din 3 mai. Ce condiții trebuie respectate

De asemenea, Sorin Câmpeanu nu exclude deloc posibilitatea de revenire la cele trei trimestre, așa cum era în urmă cu foarte mulți ani. 

„Poate fi o variantă de luat în calcul. Sunt argumente pro şi argumente contra. Este nevoie de consultare publică”, a mai spus ministrul. 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Barem simulare Evaluare Națională 2021. Limba maternă: maghiară, germană, sârbă, croată, italiană, ucraineană și slovacă UPDATE

O elevă de 16 ani de la un liceu teologic și-a pus capăt zilelor în casa părinților. Tatăl ei a găsit-o spânzurată: ”Nu a lăsat niciun bilet de adio”

Învățătoarea din Argeș, prima reacție după ce a fost acuzată că a umilit un elev din cauza mărțișorului: ”Nu a existat în exprimarea mea cuvântul urât”

Dana Budeanu, declarații despre vaccin: „Nu mă voi vaccina niciodată”

Calendar Ortodox 13 mai 2021. Una dintre cele mai mari sfinte ale Bisericii. Te apără de viclenia duşmanilor

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Biden, făcut șah-mat de Iran. Adevărată miză a escaladării tensiunilor dintre Israel și palestinieni

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies