Florin Cîțu, dezvăluiri bombă, înainte de rectificarea bugetară. Guvernul a împrumutat peste 80 de miliarde de lei, dar nu s-a atins de niciun ban

Premierul României a declarat că există sume de bani nefolosite de către Guvern, deși acestea erau alocate pentru primul semestru.

Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

 Florin Cîțu a anunțat că execuția bugetară este "nesatisfăcătoare", întrucât există o mulțime de bani nefolosiți, care erau, însă, alocați pentru primele șase luni ale acestui an. Premierul a descoperit 12 miliarde de lei de care nu s-a atins nimeni, dar și 86 de miliarde de lei, care sunt luați din credite de angajament, de asemenea, fără a fi folosiți.

Citeste si: Florin Cîțu, anunț de ultimă oră pentru toți românii: ”Am promis, am făcut”. Despre ce este vorba

"Trebuie să vedem unde sunt acești bani"

Alcătuirea calendarului pentru rectificarea bugetară nu i-a adus vești bune lui Florin Cîțu, căci a descoperit unele nereguli în ceea ce privește sume mari de bani. Premierul a dezvăluit că 12 miliarde de lei au apărut în bilanț ca fiind necheltuiți, însă nu știe momentan ce s-a întâmplat: "Avem calendarul pentru rectificarea bugetară. Avem o situaţie pe fiecare minister, vedem unde sunt lucrurile. V-am spus că sunt 12 miliarde de lei care nu au fost cheltuiţi, deşi erau alocaţi pe primul semestru. De aici trebuie să începem, să vedem unde sunt aceşti bani.", a declarat Cîțu, potrivit News.ro.

Citeste si: Corina Chiriac, distrusă! Cum a reacţionat după ce a aflat de Monica Anghel. "Doamne, ce trist...- bzi.ro

Asta nu a fost tot, căci șeful Executivului a mai făcut o descoperire în valoare de 86 de miliarde de lei, bani împrumutați de România și destinați pentru primele șase luni ale anului, cu care nu s-a făcut nimic.

Florin Cîțu i-a dat replica lui Alexandru Nazare
Florin Cîțu[Sursa foto: Captură tv]

Florin Cîțu, replică acidă pentru Alexandru Nazare

Întrebat de jurnaliști în legătură cu declarația fostului ministru al Finanțelor, Alexandru Nazare, cum că ar exista un deficit de 13 miliarde de lei, șeful Executivului a dat o replică acidă și nu a dorit să comenteze prea mult spusele acestuia: "Eu nu stau

să comentez declaraţiile fostului ministru. Pe de o parte spunea că situaţia era foarte bună şi nu trebuia demis, pe de alta spune că deficitul este mare. Trebuie prima dată singur să-şi dea seama care este situaţia şi apoi mai discutăm", a adăugat premierul.

Citeste si: Cine este în realitate Florin Cîțu, premierul României. A studiat în SUA și Germania și a lucrat la Banca Europeană

Florin Cîțu a ținut să sublinieze că va analiza, mai întâi, toate detaliile și apoi va face rectificarea bugetară, pentru a fi sigur asupra datelor: "Este clar că execuţia bugetară nu e satisfăcătoare din punctul meu de vedere. Vreau întâi să mă uit la detalii şi apoi discutăm.", a încheiat Cîțu, pentru sursa citată.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a fost revocat din funcție. Cine i-ar putea lua locul?

Florin Cîțu, noi dezvăluiri despre valul patru al pandemiei de coronvirus: „S-ar putea să fie ceva, dar nimic din ceea ce a fost ”

Florin Cîțu a mințit despre transferul în străinătate al angaților arși de la Petromidia?! Mihai Tudose face dezvăluiri

Horoscopul banilor pentru luna Octombrie

Anunțul momentului pentru cei cu CENTRALE TERMICE! Nimeni nu ar mai fi crezut așa ceva

DIVORȚUL SECOLULUI în showbiz! Păreau cuplul perfect. Nimeni nu și-a imaginat că EL o îneală cu o bombă sexy

Persoana din umbră care o ajută pe Monica Gabor. Columbeanu va vărsa lacrimi amare: „Tânăr și bogat, are tot ce își dorește”

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies