Florin Cîțu vrea relaxarea restricțiilor de Paște și 1 Mai: Se deschide litoralul, magazine deschise până mai târziu

Premierul României, Florin Cîțu, propune relaxarea restricțiilor de Paște și de 1 Mai!

Florin Cîțu cere relaxarea restricțiilor de Paște și 1 Mai
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Florin Cîțu a anunțat joi, 8 aprilie, într-un mesaj pe contul personal de Facebook, că propune modificări Comitetului Național pentru Situații de Urgență(CNSU) odată cu prelungirea stării de alertă. Premierul României vrea ca în noaptea de Înviere circulația liberă să fie permisă până la ora cinci dimineața.

Florin Cîțu cere relaxarea restricțiilor de Paște și 1 Mai

De asemenea, prim-ministrul propune Comitetului Național pentru Situații de Urgență ca magazinele să se închidă mai târziu înainte de Paște. Pentru vacanța de 1 Mai, Florin Cîțu vrea să deschidă litoralul, unde unitățile de cazare să poată fi ocupate în proporție de 70%.

Citeste si: Starea de alertă, prelungită în România! Florin Cîțu anunță noi reguli pentru noaptea de Paște

„Propuneri importante pe care le transmit astăzi CNSU:

- pentru cei care vor merge la slujba de Paște, circulația pe timpul nopții să fie permisă până la ora 5:00;

Citeste si: El este poliţistul argeşean care l-a trântit la pământ pe bătrânul care a murit sufocat. Trecutul său este unul controversat- bzi.ro

- magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri înainte de Paște;

- stațiunile de pe litoral să fie deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70% (exact așa cum sunt acum stațiunile de la munte)”, scrie premierul Florin Cîțu, pe Facebook.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență se va reuni joi, înaintea ședinței de Guvern în care va fi aprobată o nouă prelungire a stării de alertă.

Florin Cîțu anunță „revenirea la normalitate” de Ziua Copilului

Premierul Florin Cîțu a anunțat la începutul săptămânii că România va reveni la normalitate începând cu data de 1 iunie. El a precizat că multe dintre restricții valabile în prezent vor fi relaxate, însă acest demers depinde de evoluția campaniei de vaccinare. În aceste condiții, liberalul cere o implicare mai mare a Bisericii în campania de vaccinare.

Citeste si: Gabriel Dorobanțu, declarații cutremurătoare după ce s-a infectat cu noul coronavirus: „Eram vânăt”

De asemenea, Florin Cîțu a anunțat înființarea unui comitet interministerial care va pregăti momentul 1 iunie. „E un prim pas. Voi anunța constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate în România ”, spunea premierul României.

Pandemia de coronavirus și-a pus amprenta pe chipul lui Victor, un asistent medical: ”Un an separă aceste două imagini”

„Aşa cum arată lucrurile, şi m-am asigurat că avem dozele necesare pentru vaccin, vom avea la sfârşitul lunii iulie 10 milioane de doze de vaccin. E important ca toată lumea să vrea să se vaccineze. Întâi trebuie să ne programăm şi apoi vom putea să vorbim de 10 milioane persoane vaccinate la sfârşitul lunii iulie, ceea ce clar arată 70% de persoane adulte şi putem vorbi despre redeschiderea economiei aproape în totalitate”, mai spunea Florin Cîțu.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Incredibil! Cum au fost surprinși Marinescu și Alexandra de la Puterea dragostei în Republica Dominicană: „O să îmi petrec seara împreună...”

Starea de alertă, prelungită în România! Florin Cîțu anunță noi reguli pentru noaptea de Paște

Șef din Poliția Română, declarație șocantă despre polițistul din Pitești care a trântit la pământ un bătrân: "A respectat ceea ce l-am învățat să facă"

Horoscop Zilnic Marți 20 Aprilie 2021: Gemenii vor reuși să își rezolve o problemă financiară, Scorpionii vor avea parte de o zi foarte bună

Denise Rifai a fost cerută în căsătorie. Prezentatoarea aruncă bomba: Îmi doresc copii

CUTREMUR IN SHOWBIZ! De cine ar fi indragostit acum Cătălin Măruță. Probleme mari pentru Andra

Istoria secretă. Filmul pentru care Ceaușescu a interzis-o pe Margareta Pâslaru

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies