Fratele fotbalistului mort pe stadionul Dinamo cere dreptate: „Moartea lui este lipsita de importanta, caci este “doar un negru” care a murit. Pentru ca pielea lui Patrick era neagra, nu a meritat sa fie resuscitat?”

Fratele tânărului jucător de la Dinamo care s-a prăbuşit pe teren în 2016 vrea dreptate în cazul fotbalistului.

Distribuie pe:

Autor: M. B.

fara descriere
 
Fotbalistul Patrick Claude Ekeng Ekeng a fost un fotbalist profesionist din Camerun care a jucat la mai mulet echipe din străinătate înainte de a ajunge la FC Dinamo Bucureşti. Destinul i-a fost curmat pe 6 mai 2016, la doar câteva lui după ce împlinise 26 de ani. El s-a prăbuşit pe teren în timpul unui meci împotriva echipei Viitorul Constanţa şi a murit. 
 
Decesul tânărului i-a revoltat pe fani şi pe familia acestuia. Apropiaţii lui cer să li se facă şi îl învinovăţesc pe medicul de pe ambulanţă pentru moartea lui Patrick. Fratele jucătorului spune că acesta nu a fost tratat cum ar fi trebuit atunci când a fost preluat din cauza culorii pielii. 
 
fara descriere
 
„Probabil ca necunoasterea este cea mai gravă  boala de care poate suferi fiinta umana. 
Pentru ca de-a lungul istoriei omenirii unele etnii au fost considerate ca fiind  inferioare altora, evenimente ca Holocaustul, perioada sclavagista, razboiul din Balcani, genocidul din Rwanda si altele au dus la moarte si pustiire. 
Si totusi, indiferent de originea noastra etnica sau culoarea pielii, cu totii suntem fiinte umane. 
 
Si pentru ca eu, Jacques Ekeng Ekeng sunt o fiinta umana si imi iubesc aproapele, indiferent de conditia sa, etnia sau apartenenta filozofica, ii voi intinde intotdeauna o mana.
 
Am avut un frate, iubit de multi si care a facut ce i-a placut cel mai mult in viata: juca fotbal. 
In ziua de 6 mai 2016, s-a prabusit inconstient pe terenul lui Dinamo Bucuresti. Din marturiile persoanelor prezente langa fratele meu si conform experţilor  in prim ajutor si al medicilor de urgenta, reiese ca fratele meu, Patrick Ekeng Ekeng, a fost lasat sa moara prin neaplicarea protocoalelor de resuscitare!
Interceptarea telefonica a unui asistent al medicului de pe ambulanta inculpat in cauza arata ca pentru acest asistent Patrick era doar “un negru”. 
 

 

Moartea lui este lipsita de importanta, caci este “doar un negru” care a murit.
Astfel, pentru ca pielea lui Patrick era neagra, nu a meritat sa fie resuscitat? Pentru ca era negru nu era o fiinta umana, la fel ca acest asistent medical? 
Medicul de pe salvare si asistentul sau au lasat un om sa moara pentru ca era negru?
 
Iata niste intrebari indreptatite care merita raspunsuri! 
Medicul de pe salvare a ales sa pastreze tacerea cu privire la acest subiect, dar asistentul medical, citat doar ca martor in dosarul mortii fratelui meu, a preferat sa bagatelizeze continutul convorbirii telefonice inregistrate, declarandu-se nerasist. 
Ma tem pentru toate persoanele care vor incapea pe mainile unor astfel de oameni pentru a obtine ingrijiri. 
O fiinta umana ramane o fiinta umana, si nimeni, indiferent de culoarea pielii sau apartenenta etnica, nu merita sa fie privit in timp ce moare, refuzandu-i-se dreptul de a fi salvat, cand acest lucru este posibil. 
 
STOP RASISMULUI! 
 
EKENG EKENG Jacques, fratele lui Patrick EKENG EKENG
 
Nimeni nu merita asa ceva!”, a fost mesajul bărbatului îndoliat. 
Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate