Gigi Becali, mesaj tranșant către conducerea închisorilor din România. Consideră că drepturile deținuților nu sunt respectate: „Daţi drumul la oameni, criminalilor!"

Gigi Becali s-a revoltat în contextul în care fraților Mazăre nu li s-a permis să fie eliberați o zi din închisoare pentru a-și conduce mama pe ultimul drum.

Gigi Becali, mesaj tranșant despre conducerea închisorilor din România. Consideră că drepturile deținuților nu sunt respectate „Daţi drumul la oameni, criminalilor!”
Autor: Simona Costache

In articol:

Gigi Becali a criticat conducerea închisorilor din țara noastră pentru că nu respectă legea și drepturile deținuților. Recent, mama lui Radu Mazăre și a lui Alexandru Mazăre a decedat, așa că fiii ei au solicitat să fie eliberați pentru 24 de ore pentru a o conduce pe mama lor pe ultimul drum.

Celor doi nu li s-a permis acest lucru, așa că latifundiarul din Pipera a reacționat virulent, condamnându-i pe cei care nu oferă drepturile care li se cuvin deținuților.

Gigi Becali: „Dă-mi drumul acasă, cum spune legea”

Gigi Becali este de părere că închisorile din România nu oferă deținuților drepturile pe care le merită și pe care legea le impune.

„Are Mazăre regim semi-deschis acum? Dă-i 25 de zile. A murit maică-sa? Dă-i 10 zile din alea 25. Nu să se roage pentru 24 de ore, criminalilor! E de patru ani în pușcărie. Dacă e de patru ani, el trebuia să aibă la ora asta, să vină acasă cel puțin 60 de zile și nu i-au dat nicio zi până acum. Cum să faci pușcărie în România?

Dă-mi drumul acasă, cum spune legea, să dorm acasă 30 de zile pe an, cu familia mea, cum scrie legea.

Asta este problema!", a spus Gigi Becali, deranjat de situația de față, la  Antena 3.

Citeste si: Jurnalist de la New York Times, lăsat fără cuvinte de Gigi Becali! Ce a putut declara: „Sunt cel mai bogat din lume!”

Citeste si: „La sfârșit, din cutie, fiul meu să...” Monica Tatoiu, despre ultima sa dorință în viață!- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

De asemenea, patronul FCSB înțelege și susține decizia luată de Elena Udrea sau de Sorin Oprescu, aceea de a-și executa pedeapsa cu închisoarea în altă țară. Condițiile normale nu sunt respectate în România în ceea ce îi privește pe deținuți, așa că aceștia preferă să-și ispășească pedeapsa în altă țară.

„Eu cred că Sorin Oprescu, nu știu dacă a făcut sau nu a făcut, dar eu cred că e un om deștept. Nu cred că e atât de idiot încât să fie prins. Cred că și-a aranjat toate lucrurile. În România nu e de făcut pușcărie. Oamenii se predau în Anglia, Italia, Grecia să facă pușcăria.

Să facă condiţii de pușcărie, și nu mă refer la condiții de trai, mă refer la simplul lucru: spune legea- regim închis 15 zile, regim semi-deschis 30 de zile. Dă-i omului să vină acasă două zile pe lună că așa e legea. Și omul face pușcăria în România”, a mai spus Gigi Becali.

Citeste si: Traian Băsescu a pornit deja în căutarea unei noi locuințe! Unde ar vrea să se mute fostul președinte al României

Nici în cazul lui Gigi Becali nu au fost respectate legile

Gigi Becali a declarat că nici în cazul lui nu a fost respectată legea, neprimind nicio zi acasă din cele 30 la care avea dreptul. 

„Dacă omul face pușcărie, îl ții trei-patru ani în pușcărie, pleacă și se duce să facă pușcărie în Europa, unde oamenii respectă legea. Vreți să facă oamenii pușcăria în România? Respectați legea executării pedepsei. Criminalilor, executați legea! Dați drumul la oameni, criminalilor și nu mai pleacă nimeni din țară.

Eu am stat în pușcărie un an și trebuia să iau 30 de zile într-un an și nu mi-au dat nicio zi. Și atunci cum să facă omul pușcărie în România? Nu e normal așa? Eu dacă sunt condamnat în România plec. Mă duc și mă predau în Europa. Și dacă mă întreabă acolo de ce le spun că statul meu e criminal și nu respectă legea”,  a mai spus el.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

36 de ani de la „Apără Duckadam”. Helmut Duckadam a reușit o performanță unică în lume - a apărat 4 lovituri de la 11 metri

De ce se mândrește Gigi Becali public cu faptele bune pe care le face? Nimeni nu se aștepta la răspunsul afaceristului

Cătălin Zmărăndescu, la un pas să recurgă la un gest necugetat! „M-am urcat pe bloc, la etajul 10”. Cine l-a convins să renunțe? „Dacă sari tu, sar și eu”

8 zodii se vor concentra asupra propriilor dorințe

Au căzut de acord! Rusia și Ucraina au bătut palma pe loc. S-a întâmplat azi, 28 iunie

Jador, de urgență la spital! Artistul a avut nevoie de perfuzie la primele ore ale dimineții

Când se termină războiul. Omul lui Putin s-a scăpat și a spus

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies