Grila de corectare SUBIECTE ROMÂNĂ Evaluare Națională 2021. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii claselor a 8-a

Ministerul Educației publică subiectele primite de elevii claselor a 8-a la Limba și Literatura Română, la examenul de Evaluare Națională 2021.

Autor: Loredana Dobre

In articol:

Elevii din clasele terminale de gimnaziu au susținut marți, 22 iunie, proba scrisă la Limba și Literatura Română la Evaluarea Națională 2021.

Subiecte și barem Română la Evaluarea Națională 2021

Ministerul Educației va publica subiectele și baremele de corectare pentru Evaluarea Națională la română.

Citeste si: Evaluare Națională 2021. Modele de subiecte la Matematică pentru Evaluarea Națională 2021. Teste de antrenament și bareme

Subiecte Română la Evaluarea Națională 2021

Subiecte Română la Evaluarea Națională 2021

Subiecte Română la Evaluarea Națională 2021

Subiecte Română la Evaluarea Națională 2021

Subiecte Română la Evaluarea Națională 2021

Subiecte Română la Evaluarea Națională 2021

Subiecte Română la Evaluarea Națională 2021

Barem Română la Evaluarea Națională 2021

Barem Română la Evaluarea Națională 2021

Barem Română la Evaluarea Națională 2021

Ghid de reguli pentru Evaluarea Națională 2021

Ministerul Educaţiei a publicat un ghid informativ destinat elevilor care susţin vara aceasta Evaluarea Naţională.

Documentul conține informații organizatorice și sanitare pentru examen, dar și regulile pentru desfășurarea probelor scrise în perioada 22-15 iunie și din sesiunea specială.

„Publicăm un ghid informativ destinat candidaților care vor susține evaluarea națională la finalul clasei a VIII-a (EN VIII) în acest an școlar (2020- 2021) și, în egală măsură, părinților acestora. Ghidul conține informații utile despre condițiile de examen (informații de natură organizatorică & sanitară) și despre desfășurarea propriu-zisă a probelor scrise.

De asemenea, sunt incluse informații despre modalitatea de evaluare a lucrărilor (contestații), dar și sfaturi privind organizarea timpului de lucru pe durata celor 120 de minute rezervate fiecărei probe”, precizează ministerul pe pagina oficială.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

De asemenea, sunt incluse informaţii despre depunerea contestaţiilor şi sfaturi privind organizarea timpului de lucru pe durata celor 120 de minute rezervate fiecărei probe.

Începând cu ora 9,00, candidaţii vor primi broşura cu subiectele şi hârtie ştampilată pentru ciorne. Candidaţii vor completa căsuţele de indentificare în maximum 15 minute şi asistenţii vor verifica datele înscrise de aceştia şi vor secretiza caseta.

 „L a proba de limba română şi/sau maternă, un răspuns completat în căsuţa de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuţă şi scrierea în dreapta căsuţei a literei asociate răspunsului considerat corect. La proba de limba română şi/sau maternă, un răspuns care constă în marcarea cu X a unei opţiuni poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X şi marcarea cu X a răspunsului considerat corect. La proba de limba română şi/sau maternă sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră, iar în cazul itemilor care vizează sintaxa frazei nu se consideră semn particular delimitarea propoziţiilor în frază”, se arată în ghid.

Citeste si: Evaluare Națională 2021. Cum pot gestiona elevii de clasa a VIII-a stresul dinaintea examenelor. Recomandările specialiștilor

De asemenea, la proba de matematică, un răspuns de la subiectul I sau de la subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală şi încercuirea altui răspuns considerat corect iar la figuri sunt permise marcajele pe figură şi completarea figurilor cu creion negru sau stilou/pix de culoare albastră.

„La proba de matematică este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion negru sau stilou/pix de culoare albastră) în spaţiul pus la dispoziţie pentru rezolvarea problemelor”, se mai arată în document.

Calendar Evaluare Națională 2021 – sesiunea iunie- iulie

Calendarul de desfășurare a Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a este cuprins în ordinul Ministerului Educației privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale în anul școlar 2020- 2021.

7 – 11 iunie 2021 – Înscrierea la evaluarea națională

22 iunie 2021 – Limba și literatura română, probă scrisă

24 iunie 2021 – Matematică, probă scrisă

25 iunie 2021 – Limba și literatura maternă, probă scrisă

29 iunie 2021 (până la ora 14:00) – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor

30 iunie – 4 iulie 2021 – Soluționarea contestațiilor 4 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Etapa specială pentru Evaluarea Națională 2021

MEC a decis ca anul acesta să fie organizată o sesiune specială pentru elevii clasei a VIII-a care au fost afectați de COVID-19. Astfel că, absolvenții de gimnaziu care au întâmpinat probleme medicale în prima etapă a examenului se pot înscrie în sesiunea specială care începe cu data de 28 iunie. Înscrierile se fac doar în baza unui certificat medical.

Citeste si: Subiecte Evaluare Națională 2021. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul: "Am adaptat tematica de examen la specificul acestui an atipic"

28 iunie – 2 iulie 2021- Înscrierea la etapa specială a evaluării naționale

5 iulie 2021 – Limba și literatura română– probă scrisă

6 iulie 2021 – Matematica – probă scrisă

7 iulie 2021 – Limba și literatura maternă – probă scrisă

9 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (ora 12:00) Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)

10-11 iulie 2021 – Rezolvarea contestațiilor

12 iulie 2021 –  Afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

 

SURSE: observatorulph.ro edu.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Alina Pușcaș, fotografie cu mâna pe burtica de gravidă! Cum a fost surprinsă în vacanță? Fanii au reacționat imediat

In aceasta seara, de la ora 20:00, in “Hercai”, Miran, acuzatii grave la adresa familiei Sadoglu

Când se recuperează vacanța forțată a elevilor de două săptămâni. Ministrul Educației anunță: "Avem o cerere pe care eu înțeleg să o susțin"

Ce surprize au pregătit astrele pentru zodii, începând cu noaptea aceasta

Descoperire ȘOC despre Pfizer. Ce efect are asupra copiilor de peste 12 ani

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

ALERTĂ! ESTE VORBA DESPRE PENSII. SCHIMBAREA RADICALĂ care îi vizează pe ROMÂNI

Detalii din interior! Laurenţiu Reghecampf, apărat în divorţul de Anamaria Prodan: ,,Mi-e greu să cred că l-ar putea influenţa cineva”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies