"I-au dat o geacă și l-au ascuns în spate" Cum a fost protejat polițistul care a lovit două fetițe cu mașina poliției. Un martor a văzut ce-a urmat apoi

Cei care au văzut scena de coșmar au povestit detalii tulburătoare de la fața locului.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Un accident rutier grav a avut loc miercuri, 13 ianuarie, în zona de Nord a Capitalei, pe șoseaua Laminorului, în jurul orei 13:30.

O fetiță a murit, iar o alta a fost rănită grav și se află la spital, după ce au fost spulberate pe trecerea de pietoni de o mașină a poliției. Oamenii au fost alertați de o bubuitură puternică, așa că au ieșit din case să vadă ce se întâmplă.

Au rămas șocați când au văzut întreaga scenă și fără să stea prea mult pe gânduri au apelat serviciul de urgență și au solicitat un echipaj de Salvare la fața locului. Mai mult, oamenii au povestit și care a fost atitudinea agentului de poliție care a cauzat oroarea și care au fost primele lucruri pe care acesta le-ar fi făcut imediat după impact. 

Ce a făcut polițistul după ce le-a lovit cu mașina pe cele două fete. A încercat să scape de furia martorilor

Agentul de poliție era angajat din 2017 la secţia 5 de poliţie din Capitală, iar la momentul accidentului se afla singur în autospecială.

Conform martorilor, acesta nu ar fi avut semnalele sonore și girofarul pornite, ci ar fi pornit semnalele luminoase abia după impact. De asemenea, se poate vedea cu ochiul liber faptul că pe carosabil nu există urme de frânare!

Copilele au fost pur și simplu spulberate de mașina pe poliție, în timp ce traversau regulamentar strada pe trecerea de pietoni. Una dintre fetițe a fost aruncată lângă bordură, în timp ce cealaltă zeci de metri față de zebră. 

Totodată, cei care au văzut întreaga scenă spun că imediat după impact polițistul s-a dus la câțiva metri mai departe de locul faptei pentru a-și da jos jacheta de polițist și astfel să scape de furia oamenilor.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

„L-au luat pe polițist din mașină, primele mașini de poliție care au venit l-au scos din mașină, l-au ascuns după cazane, au așteptat

să vină 112 (n.r. autobuzul), i-au dat o geacă și l-au ascuns în spate”, spune o femeie. 

De asemenea, potrivit martorilor, bărbatul ar fi circulat cu viteză destul de mare, lucru confirmat de altfel și de camerele de supraveghere care au surprins întreaga șcenă. 

„Dânsul zice că a avut 40, dar eu cred că a avut peste sută”, a mai spus un martor ocular. 

Colegii agentului de poliție urmează să ancheteze cazul și trebuie să stabilească cu exactitate cum s-a întâmplat totul.

„În momentul în care un polițist intră în serviciu, el se află în misiune. Dacă era, nu era o urgență, v-am precizat sunt date care interesează cauza penală. Din primele date, se preciza că sunt semnalele vizuale pornite. Urmează să fie audiați martori, vor fi ridicate și studiate imagini care au surprins evenimentul”, a declarat Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei. 

Polițistul a fost fotografiat împingând cu piciorul corpul victimei

Imediat după ce a realizat ceea ce s-a întâmplat, polițistul a coborât din mașină și s-a apropiat de trupurile celor două eleve, întinse pe șosea. După ce a dat un telefon, acesta a recurs la un gest șocant, căci a împins ușor cu piciorul corpul uneia dintre minore, pentru a vedea dacă mai este sau nu în viață.

Citeste si: Ea este fetița de 12 ani care a murit în Capitală, lovită de un polițist pe trecerea de pietoni. Ce s-a aflat la scurt timp de la tragedie e sfâșietor

Mai mult, conform informațiilor obținute de ONG-ul "Luptăm pentru România", omul legii nu se afla în misiune, căci nu avea semnalele acustice pornite.  

Citeste si: Gestul revoltător făcut de polițistul care a omorât-o pe copila de 12 ani, când a văzut-o întinsă pe jos: a lovit-o cu piciorul. Oamenii au filmat totul

„Conform martorilor, poliţistul care era singur în maşină a fost luat de la locul accidentului de către o maşina tip SUV, nicidecum cu autospeciala Poliţiei. Ba mai mult, maşina condusă de poliţistul criminal NU ERA ÎN MISIUNE, neavând semnalele acustice sau luminoase în funcţiune, acestea fiind pornite abia după accident.  Viteza autospecialei condusă de criminal era atât de mare, încât maşina s-a oprit la peste 50 de metri de locul impactului.", se arată pe pagina de Facebook a ONG-ului menționat.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies