Iași, focar de infecție COVID-19. Un întreg șantier de construcții din capitala regiunii Moldova este infectat pozitiv

Iașiul este acum focar de infectie COVID-19, după ce o echipă de muncitori vietnamezi a fost testată pozitiv.

Distribuie pe:

Autor: Ioana Nicoleta


In articol:

Muncitori
Muncitori, imagine cu scop ilustrativ

O companie de construcții din Iași este un mare focar de infecție COVID-19! Patronul a decis să-și testeze angajații ce lucrau pe mai mult șantiere, iar rezultatul a fost halucinant: 21 din cei 52 de muncitori, de origine vietnameză, au fost confirmați ca fiind purtători de SARS-Cov-2.

„Ieri (vineri-n.r.), cei 21 de muncitori depistaţi pozitiv au fost izolaţi, iar astăzi, în urma evaluării efectuate de medicii Spitalului de Boli Infecţioase au fost internaţi la Spitalul CFR. Conducerea companiei ţine permanent legătura cu medicii de la Spitalul CFR şi potrivit lor, angajaţii depistaţi pozitiv au forme uşoare ale infecţiei cu COVID 19”, a fost mesajul postat de compania de construcții, pe pagina oficiala de Facebook.

Jumătate dintr-o echipă de muncitor s-a infectat: este vorba de 21 de vietnamezi ce locuiesc în Iași

Restul muncitorilor, cei 31 de vietnamezi care au fost testați dar rezultatul a fost negativ, au fost ulterior mutați, aflându-se acum într-un spațiu sigur și igienizat, departe de posibilitatea infectării. Directorul general al companiei a explicat faptul că muncitorii lucrau în aer liber și aveau toate protecțiilenecesare protejării împotriva virusului, însă aproape jumătate dintre angajații săi s-au infectat.

Citeste si: Livian de la Puterea dragostei, mesaj tăios pentru Bianca: „ Nu ai cum să o faci femeie ușoară pe Nicoleta” - evz.ro

Citeste si: Carantină totală în România? Ce spune Raed Arafat - bzi.ro

Iași
Palatul Culturii, Iași

Citeste si: Scandal uriaș cu interlopi! Dani Mocanu și-a ieșit din minți! L-a bătut pe George, vărul lui Emi Pian

Citeste si: De ce a dispărut Fizz după ce a participat la Puterea Dragostei. Vezi cum a fost surprins acum în București

Citeste si: Cel mai puternic antioxidant din struguri făcut în casă de Olivia Steer! Cum se prepară

 

„Precizăm faptul că muncitorii vietnamezi au lucrat în echipe distincte pe şantierele Conest. În acelaşi timp, în permanenţă s-a lucrat în spaţii deschise asigurând normele de distanţare. Transportul muncitorilor a fost făcut cu respectarea normelor de distanţare, fără ca angajaţii vietnamezi să interacţioneze cu ceilalţi angajaţi. Nu au părăsit incinta şantierelor şi nu au intrat în spaţii publice. Compania le asigură mesele prin servicii de catering. Încă de la izbucnirea pandemiei COVID-19, Conest a aplicat toate măsurile prevăzute de legislaţie şi a pus la dispoziţia tuturor angajaţilor materiale de protecţie: măşti, mănuşi şi dezinfectant. Cei 52 de angajaţi vietnamezi fac parte din echipa Conest de mai bine de trei ani”, a declarat directorul general al companiei, Irinel Tofan, confrom Mediafax.

 

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Berna și Philip de la Puterea dragostei s-au împăcat? Adevărul despre întâlnirea lor din miez de noapte: „Totul sau nimic”

Ludovic Orban, despre protestul anti-mască din București: „Există unii care parcă nu îşi iubesc copiii”

Dieta lui Helen Hunt, cu care a uluit planeta. Cum slăbește mâncând orice și fără să meargă la sală. Vedeta arată perfect la 60 de ani

Maria Ghiorghiu, în doliu! Soțul celebrei prezicătoare a murit: „M-ai lăsat singura pe drumul vieții...”

A dat anunț că oferă o locuință la țară! Ce s-a întâmplat după aceea

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies