Imagini apocaliptice din Grecia! Ciclonul Ianos a făcut prăpăd. Românii surprinși de furtună în vacanță fac declarații cutremurătoare: „ A măturat tot. E doar pământul de dedesubt”

Grecia a fost lovită violent de un ciclon foarte puternic. Cel puțin doi oameni au murit, iar alte persoane sunt date dispărute.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Ciclonul Ianos a făcut prăpăd în Grecia
Casele distruse de frutună


In articol:

Paradisul turistic căutat de români a devenit un coșmar pentru Simona și Claudiu. Cei doi au fost prinși în Grecia de ciclonul Ianos.

Zone mari din sudul și vestul Greciei, insule din Marea Ionică și sudul Peloponezului, de obicei pline de turiști, se confruntă cu inundații, pene de electricitate și drumuri impracticabile din cauza copacilor și stâlpilor puși la pământ de urgie.

În ochiul ciclonului s-au aflat două zile şi foarte mulţi turişti români. Simona este unul dintre ei. Ea a declarat pentru Observatornews.ro că situația este dramatică. „Nu se putea ieşi din casă! Sunetul vântului şi rafalele de ploaie au fost chiar înfiorătoare. A fost o experienţă foarte neplăcută, care clar o să facă să fie memorabilă această vacanţă în Zakynthos”, a spus ea.

Ciclonul Ianos a făcut prăpăd în Grecia
Uraganul a devastat tot în cale[Sursa foto: Profimedia]

Claudiu este un alt român surprins de urgie. El povestește cât de rău a lovit furtuna porturile. „A fost rău! Iahturi scufundate, lovite, am văzut inclusiv imagini cu un iaht urcat pe cheu, pe motor. Inundaţii foarte multe. Autorităţile i-au îndrumat pe cei care locuiau la demisol sau la parter să îşi găsească pentru 2, 3 zile să se mute la ceva vecini prieteni pentru că au fost inundaţii foarte mari”, a spus acesta. În porturile din Kefalonia, patru iahturi s-au scufundat şi cel puţin 12 au fost avariate. 

Citeste si: Cu ce bărbat a fost surprinsă Bianca de la Puterea dragostei, după ce s-a despărțit de Livian - evz.ro

Citeste si: Cum facem diferența dintre o răceală, gripă si COVID-19 - bzi.ro

Ciclonul Ianos a făcut prăpăd în Grecia
Nămolul adus de puhoaie după trecerea uraganului [Sursa foto: Profimedia]

Plaje măturate de viitură

Răzvan Pascu, consultant în turism, se afla în vacanţă cu familia. După o zi şi o noapte în ochiul ciclonului Ianoş, aproape că nu a mai recunoscut peisajul. Sunt unele zone de plajă care au fost complet măturate. (...) E doar pământul de dedesubt!  A venit marea, evident, le-a luat şi a distrus mare parte din tot ce aveau aici. Toată zona asta, tot ce vedeţi aici în spatele meu erau terase la malul mării”, a povestit românul, pentru sursa citată.

Ciclonul Ianos a făcut prăpăd în Grecia
Plaje măturate de viitură[Sursa foto: Profimedia]

Inundaţii, zone întregi fără curent electric şi copaci smulşi din rădăcini: din Zakyntos în Kefalonia, trecând prin Corfu, insulele din Marea Ionică, preferate şi de mulţi români pentru vacanţe, sunt de nerecunoscut. Vestul Greciei este sub stare de urgenţă.

Citeste si: Scandal uriaș cu interlopi! Dani Mocanu și-a ieșit din minți! L-a bătut pe George, vărul lui Emi Pian

Citeste si: Iași, focar de infecție COVID-19. Un întreg șantier de construcții din capitala regiunii Moldova este infectat pozitiv

Citeste si: A dat anunț că oferă o locuință la țară! Ce s-a întâmplat după aceea

Regiuni întregi au rămas devastate după trecerea puternicei furtuni care a lovit cu forța unui uragan. Cele mai afectate sunt regiunile din jurul oraşelor Karditsa şi Farsala.

Nu a fost cruţată nici Grecia continentală. Cel puţin doi oameni au murit în casele acoperite de apă. A plouat în 4 ore cât pentru 4 luni. În zona oraşului Lamia, echipele de salvare au eliberat mai multe persoane blocate în maşinile surprinse de viituri.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Cel mai puternic antioxidant din struguri făcut în casă de Olivia Steer! Cum se prepară

Iași, focar de infecție COVID-19. Un întreg șantier de construcții din capitala regiunii Moldova este infectat pozitiv

Nu mai face acest lucruri când te machiezi! Greșelile care te îmbătrânesc mai mult decât crezi. Toate procedăm la fel

Un primar sucevean trăiește chinul vieții: el și soția sa au fost infectați cu COVID-19 în urmă cu 4 luni, însă simptomele sunt încă prezente

Răzvan Botezatu face lumină cu privire la viața lui amoroasă! Declarații explozive

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies