Imagini fabuloase cu casa părintească a lui Horia Brenciu! Artistul a crescut în curtea unei biserici din Brașov! FOTO EXCLUSIV

Horia Brenciu (46 de ani) a crescut într-o chilie din curtea bisericii brașovene Sfântul Nicolae.

Distribuie pe:

Autor: Petru Luca

fara descriere

Cunoscutul cântăreț Horia Brenciu s-a născut acum 46 de ani, în Brașov, fiind foarte legat de locurile natale. De altfel, la începutul acestui an, Horia a lansat piesa ”Lumea mea”, videoclipul fiind filmat chiar pe străzile în care a copilărit artistul. ”De când m-am apucat de muzică, am simțit nevoia să creez ceva în cinstea familiei mele, a locului în care m-am născut și am copilărit. De multe ori, acele amintiri sunt cele care mi-au dat puterea să merg mai departe în viața. Vreau să cred că ”Lumea mea” este primul pas în sensul ăsta”, mărturisea Brenciu la lansarea piesei. 

Citeste si: Bacalaureat 2019. Horia Brenciu a picat BAC-ul pentru că a luat nota 4 la proba scrisă de Limba română! Vezi cum i-a schimbat destinul ratarea examenului!

Citeste si: Alice, soția lui Horia Brenciu, e supărată: ”L-am pierdut azi. E pui”

Puțină lume știe însă că Horia Brenciu a crescut chiar în incinta unei biserici, biserica Sfântul Nicolae din Șcheii Brașovului, mai exact! Și asta pentru că străbunicul solistului, Toma Brenciu, a fost cantor al bisericii, așa că primise și locuință în incinta bisericii, în niște încăperi austere amplasate în spatele curții.

fara descriere

În timp, camerele respective s-au transmis urmașilor, iar aici au apucat să locuiască și să crească, în copilărie și adolecență, Horia și fratele lui, Marius, devenit un foarte apreciat tenor. De altfel, preotul care se ocupă și de muzeul bisericii ne-a povestit și de faptul că bunica lui Horia era celebră în zonă pentru borșul pe care-l făcea și pe care-l vindea în piață. 

fara descriere

 

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate