În România încă nu se testează la potențial maxim! Primele declarații făcute de Ministrul Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, că testările, în România, s-au făcut pe măsura evoluţiei pandemiei şi că există o capacitate de testare de 10.000 de teste pe zi, însă lipseşte personalul specializat. Astfel că în România, în prezent, se fac peste 6.000 de teste pe zi.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere

Nelu Tătaru spune că în ultimele zile s-a testat personalul medical, femeile însărcinate, s-au testat cei care ies din carantină sau izolare, dar şi persoanele instituţionalizate.

”Testările s-au făcut pe măsura evoluţiei pandemiei. În ultima perioadă am avut tot ce înseamnă persoane instituţionalizate, tot ce înseamnă personal de supraveghere în aceste instituţii, tot ce înseamnă femei însărcinate care ies din izolare sau din carantină, tot ce înseamnă cei care sunt oncologici, cei care se pregătesc de transplant inclusiv la personalul medical. Aici ţine de managementul fiecarui spital în parte care poate recomanda o testare de supraveghere”, a declarat Nelu Tătaru.

Citeste si: Jador și Georgiana au plecat în vacanță împreună! Lovitura dură primită de Ella de la Puterea Dragostei

Citeste si: Cine e bărbatul pentru care Carmen de la Sălciua l-ar fi părăsit pentru Culiță Sterp! Imaginile au stârnit un val de reacții pe internet

Citeste si: Trump, apel pe linia roșie către România. Ce a decis după dialogul cu Iohannis

Ministrul Sănătăţii a explicat că acum se fac aproximativ 6.200 de teste de coronavirus pe zi în 70 de centre.

”La nivel naţional avem 70 de puncte de testare care pot face până la 10.000 de teste. Acest număr este dat de potenţialul aparatelor, dar acest potenţial trebuie sprijinit şi de potenţialul uman. Acest personal trebuie să meargă la instruire. O instruire de 3-4 zile nu poatecompensa experienţa de 10 sau 20 de ani şi atunci se fac mai puţine teste decât pot aparatele. Suntem în acest moment la  în jur de 6.000 - 6.200 de teste care se  fac pe zi, din potenţialul de 10.000. Atunci când vom ajunge să avem rezultatul în 24 de ore, în aceeaşi zi, putem spune că suntem pe capacitatea de testare normală şi putem acoperi toate testările care se fac”, a mai spus Nelu Tătaru.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate