În seara aceasta va fi prima eclipsă de lună din 2020, vizibilă în România

În seara aceasta românii vor putea urmări o eclipsă de lună prin penumbră, care va fi vizibilă în Europa, Asia, Australia şi Africa.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

fara descriere


In articol:

Luna ianuarie vine la pachet cu n fenomen astrologic inedit pentru români. Începând cu ora 22:10 va putea fi urmărită prima eclipsă de lună din 2020. 

Citeste si: ABI Talent, decizia radicală care îi va bulversa pe fani: „Vreau să îmi schimb numele”

Citeste si: Promo Puterea dragostei 11 ianuarie. Roxana îl vrea înapoi pe Iancu?! Turcu a făcut declarații halucinante: "Da, îl vrea pe Iancu și pe toți"

Citeste si: Crimă cu sânge rece la Spitalul de Urgență din Piatra Neamț. Asistentă ucisă de propriul ei soț

 În seara aceasta va fi prima eclipsă de lună din 2020, vizibilă în România

De pe teritoriul României poate fi observată pe tot parcursul desfăşurării. O astfel de eclipsă înseamnă că Luna nu intră de loc în umbra Pământului.

Fenomenul astronomic debutează la ora 19:08 (intrarea în penumbră) şi se încheie la ora 23:12 (cu ieşirea completă din penumbră). Faza maximă a eclipsei are loc la ora 22:10 când aproape tot discul Lunii se va afla în penumbra Pământului. Pentru că penumbra nu este foarte întunecată, vom putea observa doar o reducere în strălucire a Lunii, şi poate doar o modificare de colorit, din culoarea ei obişnuită într-un gălbui, scrie Digi 24.ro

Următoarea eclipsă de Lună, vizibilă şi din ţara noastră, se va produce la 5 iulie 2020 şi este tot prin penumbră, relatează Agerpres.

De când s-a format Luna, în urmă cu aproximativ 4,5 miliarde de ani, ea se îndepărtează de planeta noastră (cu aproximativ patru centimetri pe an). În perioada de rotaţie a satelitului în jurul Pământului, care durează aproximativ 29 de zile şi jumătate, se disting patru faze: Lună Nouă, Primul Pătrar, Lună Plină, Ultimul Pătrar.

Potrivit NASA, avem două-patru eclipse de Soare în fiecare an, în timp ce eclipsele de Lună sunt mai puţin frecvente.

Fenomenele astrologice au un impact imens asupra oamenilor, informează specialiștii. 

„Veți observa că acolo unde sunt oportunitățile, acolo sunt și cele mai mari teste. Anul acesta este cel al seriozității, responsabilității și al asumării. Sau, și mai bine zis, unul în care jumătățile de măsură nu își vor găsi locul”, a spus Daniela Simulescu, Astrologul DCNews.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate