Începe marea relaxare a măsurilor! De astăzi se deschid terasele, plajele și se reiau spectacolele în aer liber!

Astăzi, 1 iunie, se mai ridică o serie de restricții impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Iată care sunt acestea și ce reguli trebuiesc respectate începând de azi.

De astăzi se deschid terasele, plajele și se reiau spectacolele în aer liber! Iată care sunt noile reguli
De astăzi se deschid terasele, plajele și se reiau spectacolele în aer liber! Iată care sunt noile reguli
Autor: A.B.G.

In articol:

De astăzi se deschid terasele, plajele și se reiau spectacolele în aer liber! Iată care sunt noile reguli
De astăzi se deschid terasele, plajele și se reiau spectacolele în aer liber! Iată care sunt noile reguli

A doua etapă de relaxare a măsurilor impuse pentru limitarea pandemiei de coronavirus are loc la 1 iunie. De duminică noapte, deplasarea în afara localităţii se face fără completarea prealabilă a unei declaraţii pe propria răspundere şi fără a mai specifica motivul.

Citeste si: Se redeschid terasele! Iată ce reguli trebuie respectate cu sfințenie atunci când ieșim în oraș

La 1 iunie, se deschid terasele şi plajele, se reiau competiţiile sportive în aer liber, fără spectatori, dar şi programele de pregătire fizică a sportivilor. În plus, este permisă desfăşurarea spectacolelor şi a concertelor, în aer liber, dar şi a evenimentelor de tipul drive-in. Ministerele de resort au stabilit reguli pentru derularea fiecărei activităţi, astfel încât să se limiteze contactul între persoane şi să se păstreze distanţa. De exemplu, intrarea la terase se va face cu rezervare, pe baza unui ”triaj observaţional”, iar accesul clienţilor cu simptome vizibile de infecţie respiratorie va fi interzis. La plajă se va descuraja aglomeraţia şi se vor stabili trasee diferite pentru intrarea şi ieşirea de pe plajă. Vizita la muzeu trebuie limitată la 2 ore şi se face cu purtarea măştii de protecţie.

Sunt interzise lansările de carte, iar evenimentele în aer liber se limitează la 500 de persoane. Sportivii vor fi supuşi triajului epidemiologic şi fiecare va avea propria sticlă de apă şi propriul echipament de protecţie.

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

Începe marea relaxare a măsurilor! Se reaiau o parte dintre activitățile sportive

De asemenea, se reiau o serie de activităţi economice, sportive, culturale şi de agrement. 

Citeste si: Scandalos! Un tanar a fost nevoit sa isi dezgroape tatal, dupa ce morga daduse cadavrul unei alte familii: "L-au tratat ca pe un sac de cartofi"

"Începând cu data de 1 iunie, sunt permise activităţile de preparare, servire şi consum al produselor alimentare, băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special amenajate din exteriorul clădirilor unităţilor de alimentaţie publică (terase) şi totodată sunt permise activităţile de operare a plajelor

turistice”, au stabilit autorităţile, potrivit News.ro.

Pentru derularea în bune condiţii a acestor activităţi au fost emise Ordinul nr. 1.809- Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Ministerul Sănătăţii şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor- şi, respectiv, Ordinul nr. 1.810- Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. 

Citeste si: Raed Arafat: "Dacă nu ne vaccinăm împotriva gripei sezoniere, vom avea două boli care amândouă ucid"

Prin cele două acte normative au fost stabilite măsurile specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, într-o primă fază a repornirii activităţilor din domeniul turismului.

Astfel, măsurile sunt obligatorii pentru toţi operatorii economici din sectorul alimentaţiei publice şi, respectiv, pentru toţi operatorii economici sau, după caz, administratorii care desfăşoară activităţi de operare a plajelor turistice. În egală măsură, toţi clienţii teraselor sau plajelor turistice de pe litoralul românesc au obligaţia de a le respecta.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies