Se redeschid terasele! Iată ce reguli trebuie respectate cu sfințenie atunci când ieșim în oraș

De astăzi, 1 iunie, românii se vor bucura de încă o ridicare a restricțiilor impuse de coronavirus. Se va putea merge la terase și cafenele, însă nu fără a respecta cu sfințenie câteva reguli esențiale.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Se redeschid terasele! Iată ce reguli trebuie respectate
Se redeschid terasele! Iată ce reguli trebuie respectate


In articol:

1 Iunie este un nou prilej de sărbătoare pentru români! Pe lângă faptul este Ziua Copilului și părinții au liber de la stat, astăzi este și ziua în care oamenii se bucură de încă o ridicare a restricțiilor.

Citeste si: Începe marea relaxare a măsurilor! De astăzi se deschid terasele, plajele și se reiau spectacolele în aer liber!

Ministerul Economiei precizează principalele măsuri specifice de protecţie a clienţilor teraselor.

"La intrare se va face un triaj observaţional, iar accesul clienţilor cu simptome vizibile de infecţie respiratorie va fi interzis. Operatorii economici din sectorul alimentaţiei publice se vor asigura că la intrare şi la grupurile sanitare există dispozitive cu produse biocide avizate, necesare dezinfectării mâinilor clienţilor, precum şi informarea acestora cu privire la modul de utilizare. Se recomandă stabilirea de circuite cu sens unic ce trebuie parcurse de clienţi în interiorul terasei, astfel încât să se minimizeze contactele între clienţi (exemplu: înspre şi dinspre toaletă)", arată Ministerul Economiei, potrivit News.ro.  

Se redeschid terasele! Iată ce reguli trebuie respectate cu sfințenie atunci când ieșim în oraș

Se va interzice transferul meniurilor, solniţelor, olivierelor şi a altor obiecte, de pe o masă pe alta. Acestea vor fi dezinfectate după plecarea clienţilor de la o masă şi, unde este posibil, se vor folosi meniuri de unică folosinţă.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: Scandalos! Un tanar a fost nevoit sa isi dezgroape tatal, dupa ce morga daduse cadavrul unei alte familii: "L-au tratat ca pe un sac de cartofi"

Personalul teraselor va purta mască şi mănuşi, iar mănuşile utilizate la servire nu vor fi utilizate la pregătirea mesei.

Se interzice consumul de produse în picioare, pentru a minimiza circulaţia clienţilor în interiorul terasei.

Se stabileşte un număr de maxim 4 clienţi care pot ocupa o masă, cu condiţia respectării unei distanţe de 1,5 metri între persoane, excepţie de la această regulă fac membrii aceleiaşi familii, care au acelaşi domiciliu.

Citeste si: Coronavirus Romania: Vestea cea mai buna! Cel mai mic numar de imbolnaviri din ultimele doau luni

"Se asigură respectarea unei distanţe de minimum 2 metri între ocupanţii meselor alăturate. Ocuparea locurilor se va face cu rezervare anterioară, astfel încât să se evite aglomerările la intrarea în unitate şi să se faciliteze ancheta epidemiologică în cazul apariţiei unui caz de îmbolnăvire între clienţii localului", informează Ministerul Economiei.

Va exista, totodată, un registru de evidenţă a rezervărilor clienţilor, astfel încât în cazul apariţiei un caz de îmbolvnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul clienţilor unităţii de alimentaţie, să existe date concrete pe baza cărora să se poată efectua ancheta epidemiologică.

În plus, se asigură că se efectuează dezinfecţia meselor, după fiecare client/grup, cu produse biocide care necesită un timp minim de contact, avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide.

 

Urmatorul articol
Citește și:

Simona Gherghe s-a vaccinat împotriva coronavirusului! De ce a luat aceasta decizie

Ministrul Sănătăţii, despre cazurile de coronavirus: "Este cel mai mic număr de cazuri noi pe 24 de ore de la începutul pandemiei"

El este Gabriel, băiatul care a plâns după ce adidașii cei noi i-au ars într-un incendiu! Imagini copleșitoare

Nelson Mondialu, dezvăluiri șocante! Cine a făcut publice filmulețele cu Bianca Comanici: „Două concurente din emisiune, ele sunt...”

Caz revoltător în Ploiești. O femeie de 45 de ani a murit după un avort. Medicul vinovat a încercat să cumpere tăcerea familiei: „Ce să facă bre cu banii? Mie dă-mi-o sănătoasă”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies