Incredibil! Cu cât este plătit avocatul din oficiu al criminalului din Caracal

Am aflat cu cât este plătit, de fapt, avocatul din oficiu al criminalului din Caracal, Gheorghe Dincă.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

fara descriere

S-a aflat suma pe care avocatul din oficiu desemnat în cazul criminalului din Caracal o primește. Conform unui post radio, onorariul este de 600 lei, indiferent cât va dura procesul.

Suma pe care o primește avocatul ar putea fi dublată doar în condițiile în care un judecător consideră acest lucru. Onorariul minim pe timpul urmăririi penale este de 300 de lei, atât cât rămâne după impozitarea celor 313 lei pe care îi primesc avocații din oficiu.

Citeste si: Breaking news. Oasele găsite în curtea criminalului din Caracal sunt umane şi aparţin unui copil!

Citeste si: Sora lui Gheorghe Dincă face afirmații șocante! Bărbatul ar fi mărturisit crima pentru a-i apăra pe adevărații criminali: „Îi e teamă de ei”

Citeste si: Oamenii din localitatea Alexandrei Măceşanu continuă să meargă "la ocazie"! Primarul trage un semnal de alarmă

Conform sursei citate, banii sunt acordați în baza unui protocol încheiat între Uniunea Barourilor din România, Ministerul Justiției și Parchet.

Avocatul Bogdan Alexandru primește pentru acest caz 800 de lei, până la trimiterea în judecată a dosarului.

”În cazul unei urmăriri penale, onorariul este, conform protocolului, de 1.254 de lei. Suma este impozabilă. La final se ajunge la 800 de lei. Este această sumă pentru că se acordă un spor de noapte de 100%. În cazul în care voi reprezenta clienetul în instanță, pe toată perioada procesului, care poate dura câteva luni sau câțiva ani, suma este la jumătatea celei pentru urmărirea penală. Cei 600 de lei se vor da pentru întreaga perioadă și sunt impozitați”, a declarat apărătorul lui Gheorghe Dincă.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate