Înscrieri grădinițe 2022. Ce trebuie să știe părinții care urmează să își înscrie copiii

Când încep înscrierile la grădinițe în 2022. Sfaturi utile pentru părinți.

Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Potrivit legiilor în vigoare, programul reînscrierilor și înscrierilor la grădiniță pentru anul școlar 2022-2023 va fi stabilit de conducerea fiecărei unități de învățământ. Acesta va fi afișat la avizierul fiecărei grădinițe, dar și pe site-ul oficial al Ministerului Educației.

Anul trecut, înscrierile la grădinițe au început pe 31 mai 2021.

Când încep înscrierile la grădinițe 2022

În fiecare an, Ministerul Educației anunță etapele după care se desfășoară înscrierea copiilor la grădiniță. De obicei, înscrierile la grădiniță au loc în luna mai, iar părinții trebuie să îndeplinească mai multe condiții.

Reînscrierile la grădiniță vor începe pe data de 16 mai 2022, în timp ce înscrierile la grădiniță pentru anul școlar 2022-2023 vor începe pe 30 mai 2022. Dacă există mai multe cereri decât locuri disponibile în cadrul unei unități de învățământ, atunci vor fi luate în calcul mai multe criterii de departajare generale şi criterii de departajare specifice, potrivit anunțului făcut de Ministerul Educației.

Cand incep inscrierile la gradinite 2022

Anunțul făcut de Ministerul Educației despre înscrierile la gradinițe 2022

[Sursa foto: PixaBay]

În anul școlar 2021-2022, Ministerul Educației a publicat lista criteriilor de departajare generale și criteriilor de departajare specifice. Criteriile generale de departajare sunt următoarele:

Citeste si: Gradinita particulara nu este o fita…

Citeste si: ”Legea nu își face cum ar trebui treaba." Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf au ajuns la poliție după ce s-au luat la bătaie- kfetele.ro

Citeste si: Scandalul „Visarion Alexa” ia amploare după o nouă acuzație de agresiune din partea altei enoriașe. Ce a pățit aceasta- bzi.ro

existența unui document care dovedește că un copil este orfan de ambii părinți (situația copilului care provine de la o casă de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimilează situației copilului orfan de ambii părinți);
existența unui document care dovedește că un copil este orfan de un singur părinte;
existența unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învățământ respectivă;
existența unui document medical eliberat de medicul specialist/certificat de orientare școlară și profesională/certificat de încadrare în grad de handicap a copilului.

"Criteriile specifice de departajare (elaborate de fiecare unitate de învăţământ preşcolar sau cu grupe de preșcolari, aprobate de Consiliul de administraţie al acesteia şi avizate de către consilierul juridic al inspectoratului școlar judeţean/al municipiului Bucureşti până la data de 28 mai 2021) vor fi aplicate doar după epuizarea criteriilor generale. Pentru criteriile specifice stabilite, unitatea de învățământ va preciza documentele doveditoare pe care părintele trebuie să le depună în momentul validării cererii-tip de înscriere. Criteriile specifice de departajare nu pot fi discriminatorii și nu pot include liste de preînscrieri, organizate în afara calendarului de înscriere în învățământul preșcolar”, au precizat reprezentanții Ministerului Educației.

Acte necesare înscrierii la grădinițe 2022

- cererea de înscriere la grădiniță

- copie certificat de naştere copil

Citeste si: Mihai Bobonete plateste o suma uriasa pentru scoala fiului sau! Cati bani cheltuie actorul pentru un an de studii la o institutie privata!

- copie C.I. părinte/tutore/reprezentant legal fişa medicală a copilului hotărâri judecătoreşti (dacă este cazul)

- adeverinţe cu veniturile părinţilor sau alte acte doveditoare ale venitului familial (pentru grădiniţele cu program prelungit şi săptămânal)

sursă: edupedu.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop chinezesc WEEKEND 6-8 mai 2022. Previziuni astrale la final de săptămână

Fiul unui preot din Prahova, condamnat la 21 de ani de închisoare, după ce și-a ucis vecina, apoi i-a incendiat casa

Sfârșit cumplit pentru o mamă din Iași! A căzut pe stradă în timp ce își ducea copilul la școală, iar câteva ore mai târziu a murit la spital

Se termină cu sărăcia pentru 6 zodii. Scapă de cheltuieli și pun bani deoparte. Taurii vor pune bani deoparte

CE I-A FĂCUT Elena lui Nicolae Ceaușescu! Adevărul s-a aflat abia acum: A chemat doi oameni și i-a pus să...

,,A închis ochii cu un singur of.” Anamaria Prodan, declarații emoționante despre ultimele momente ale mamei ei

Harry, împiedicat de Meghan să îndeplinească cea mai mare dorință a Prințesei Diana. Secretul Regelui

Dan Petrescu, dat afară de Neluțu Varga de la CFR – Planul patronului din umbră, câți bani ar urma să primească Bursucul

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies