Întâmpină 2020 în Cetatea Eternă. Cum arată revelionul la Roma?

Întâmpină 2020 în Cetatea Eternă. Cum arată revelionul la Roma?

Distribuie pe:

Zăpadă, ski și vin fiert în jurul bradului? Cam asta-i rețeta pentru un Revelion reușit. Cel puțin, așa arată de obicei. Dar, din când în când, e bine să ne mai abatem de la regulă. La 2 ore distanță de România, ne așteaptă o fostă capitală de imperiu, un leagăn al civilizației, un centru artistic și spiritual care, vreme de secole, a călăuzit întreaga lume. Pentru Roma, au curs multe rânduri de cerneală de-a lungul timpului. Dar despre Roma de Revelion, discutăm în cele ce urmează.

De ce să alegi capitala Italiei pentru Capodanno? Pentru că poți să admiri artificii și fără 3 fulare în jurul gâtului, pentru că monumentele și clădirile vechi de milenii arată și mai bine în strălucirea luminițelor de iarnă și pentru că pe toate le poți plăti relaxat, cu un card de credit.

 Petreceri afară

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Tradițiile italienilor rezervă Crăciunul pentru familie și Revelionul pentru disracție. Iar distracția, deși se dezlănțuie în toate localurile din Cetatea Eternă, este mai cu seamă întâlnită pe străzile orașului. Fiecare piațetă, fiecare colțișor frumos aranjat este animat de oameni veseli care beau, mănâncă și vorbesc cu voce tare. Cum fac italienii când se simt bine. Iar decorul fascinant al arhitecturii romane, șlefuite de secole de mișcări artistice și valuri de artiști, contribuie din plin la atmosfera de petrecere. Ca să nu mai vorbim de vremea peninsulară, care își răsfață locuitorii și turiștii deopotrivă cu temperaturi de până la 15 grade.

Mâncare tradițională

Că tot veni vorba de mâncare, partea asta nu poate să-ți scape tocmai aici, în acest oraș al gurmanzilor și familiilor de bucătari. Mâncare bună găsești oricând și aproape oriunde în Roma. Dar de Anul Nou, există un fel special pe care toți italienii îl pun pe masă. Cotechino (un tip de salam) cu zampone (un tip de răcituri de porc) și linte compun felul de mâncare care aduce noroc în anul ce urmează. Și multă plăcere în timpul consumului. Vinul care ar însoți această delicatesă se transformă în prosecco sau spumant acum. Doar e Revelion. Trebuie doar să faci o rezervare din timp la orice restaurant tradițional.

Evenimente culturale

Orașul se bucură tot timpul de evenimente interesante și activări artistice. Iar în noaptea de Anul Nou, fiecare colț al orașului istoric va avea ceva de oferit din punct de vedere cultural. Dar dacă nu vrei să petreci Revelionul admirând tablouri sau instalații artistice, sigur găsești un club cu italo disco și mult prosecco la robinet. Însă când se apropie ora fixă care schimbă anii între ei, fii sigur să fii undeva în aer liber. Pentru că, din fericire, Roma duce lipsă de zgârie-nori și blocuri de 10 etaje, poți să admiri jocurile de artificii cam din orice spațiu public.

Farmecul Romei atrage milioane de turiști anual. Dar o vacanță romană în perioada sărbătorilor de iarnă va fi sigur o ieșire din tipare. Cu temperaturi cu plus, mâncare bună și pofta renumită de viață a italienilor, n-ai cum să dai greș. Iar dacă folosești CardAvantaj pentru zbor, cazare și alte cheltuieli mai mari, îți rămâne și bugetul fericit. Pentru că împarți totul în rate fără dobândă*.

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.


Citește și:

Incendiu cumplit la Băilești: mătușa unor copii striga după ajutor din spatele unui geam înshis

Virgil Musta, noi declarații despre respectarea regulilor la secția de votare! Cum vom vota fără să ne infectăm cu COVID-19?

Sonia, mama din Cluj care și-a omorât în bătaie copilul de 9 ani, a primit sentința! Câți ani va rămâne după gratii, după ce și-a ucis copilul de față cu fratele lui

Medicii sunt în alertă din cauza pacienților cu forme grave de COVID-19: „Formele sunt mult mai dificile și mult mai greu de...”

Bilanț Covid-19, 22 septembrie! 45 de persoane au murit în ultimele 24 de ore

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies