Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele au devenit milionari dintr-o singură piesă de teatru! "Dineu cu proşti" a produs 2,5 milioane de euro! EXCLUSIV

Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele au devenit milionari datorită piesei Dineu cu proşti.

Autor: Matei Vaihan

In articol:

Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele au devenit milionari datorită succesului enorm al piesei „Dineu cu proşti”.

Manager la Teatrul Naţional Bucureşti, Caramitru a fost acuzat recent, de actorul Mihai Călin, de faptul că conduce defectuos instituţia. “Spectacolele făcute de mine au adus Teatrului Naţional, începând cu anul 2008, 18 milioane şi jumătate de lei, cam 4 milioane de euro. Cinci spectacole regizate de mine se joacă în repertoriu şi au succes şi nu unul mic. „Angajare de Clown“ a fost realizat în 2017, are 36 de reprezentaţii. „Două pe faţă, două pe dos“, făcut în 2018, are 24 de reprezentaţii. Iar „Anonimul veneţian“, făcut în 2014, are 118 reprezentaţii şi o jumătate de milion încasări în sala cea mai mică a teatrului, cu 160 de locuri”, a replicat Caramitru în Adevărul.( vezi cum a ajuns Caramitru să câştige peste 13.000 de euro pe lună)

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Citeste si: Fiul lui Ion Caramitru şi-a cumpărat o vilă în Dorobanţi cu 3 milioane de euro! Andrei a lucrat pe un salariu de peste 500.000 de dolari pe an!

Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele au devenit milionari: "A adus Teatrului Naţional cele mai mari încasări" 

“În piesa „Dineu cu proşti“, realizată în 2010, eu nu am jucat iniţial, am pus-o în scenă. Cuplul de bază era asigurat de Horaţiu Mălăele, ca şi acum, şi de Şerban Ionescu. Şerban Ionescu s-a îmbolnăvit grav la un moment dat şi mai erau câteva spectacole vândute deja care ar fi trebuit suspendate, dar fiindcă eu eram regizorul piesei şi fiind şi actor am putut intra în două-trei zile în mod eroic să-l înlocuiesc temporar.

Am făcut-o pentru a asigura existenţa repertoriului şi a nu trimite acasă 900 de oameni pe seară care îşi cumpăraseră bilete. După ce Şerban Ionescu a murit am rămas în spectacol. Acesta a atins până în iunie 2019 aproape 300 de reprezentaţii şi a adus Teatrului Naţional cele mai mari încasări, 12 milioane de lei”, a mai spus Caramitru. Asta înseamnă că piesa a produs aproximativ 2,5 milioane de euro, iar mare parte din câştig le revine celor doi protagonişti, Mălăele şi Caramitru.

Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele au devenit milionari: "Băgați în buzunar 10% din încasările nete" 

Actorul Mihai Călin, actor la TNB, a trimis săptămîna trecută o scrisoare deschisă.  “De aproximativ 3 ani, încercăm să dialogăm cu dvs. Azi am înțeles, mai mult ca oricând, valabilitatea motto-ului dvs.: "Eu n-am nevoie să mă iubească nimeni, eu vreau profesionalism". Și uite așa, după 14 ani de directorat, o bună parte din activitatea TNB a luat forma acestui motto. Numai că dvs nu vreți, de fapt, profesionalism ci supușenie. Ați confiscat în mare parte TNB. Noi nu am sesizat ministerului ilegalități ci faptul că legea managementului, pe care dvs ați reușit s-o modificați de ani buni, este sursa permanentizării în funcție a unor oameni care se transformă din directori în patroni. Nu aveți vârstă de pensionare, nu există concurs deschis (nimeni nu are dreptul să concureze la final de mandat cu dvs.) și băgați în buzunar 10% din încasările nete pe fiecare reprezentație a unui spectacol regizat de dvs. Dacă nu la toate, măcar la cele mai profitabile”, a scris Mihai Călin.

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies