ÎPS Teodosie, despre cei care l-au reclamat la CNCD după ce a spus că nu este discriminare că femeile nu pot avea roluri importante în biserică: „Să-l dea pe Dumnezeu în judecată”

Arhiepiscopul Tomisului a declarat că femeile nu por avea roluri în biserică din cauza neputinelor lor, iar acum a fost reclamat la CNCD

ce Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie
Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

S-a creat o adevărată isterie după ce Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie a declarat la Radio Dobrogea că nu este discriminare faptul că femeia nu are roluri importante în Biserică, aşa cum are bărbatul. 

„Nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale.  Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă”, spunea acesta.

Acum, acesta le dă explicații celor care au sesizat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) declarațiile sale și le spune că, de fapt, ei nu cunosc Sfânta Scriptură. 

ce Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie
Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie

ÎPS Teodosie: „Dacă cei de la CNCD vor să lupte cu Dumnezeu, rămâne să se lupte”

Preotul spune că nu a făcut nimic altceva decât să citeze din Scriptură, ba chiar le-a explicat și celor care nu au citit niciodată cartea sfântă de ce femeia are această „neputință” la care a făcut referire în timpul interviului pentru postul de radio. Mai mult, acesta spune că cei care vor să-l dea în judecată pentru afirmația făcută nu au niciun temei, căci nu este părerea sa personală, ci sunt cuvintele lui Dumnezeu, așa că-i invită să-l cheme pe El în instanță! 

Citeste si: ÎPS Teodosie, despre lipsa femeilor din rolurile importante din Biserică: „Asta e condiţia ei. Ea a început păcatul. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”

„Cei care s-au scandalizat nu cunosc textul Sfintei Scripturi, eu doar am dat un răspuns la o întrebare, nu am spus din mintea mea, ci am citat precis, pentru că sunt specialist în Sfânta Scriptură și asta și predau la studenți. 

Dacă Sfânta Scriptură aduce discriminări, cei care au această părere, trebuie să-l dea pe Dumnezeu în judecată.

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

Ca să lărgesc răspunsul, femeia văzând fructul că este frumos la vedere, a luat și a gustat.

Și apoi i-a dat și bărbatului său, iar Sf Apostol Pavel lămurește. Nu Adam a fost amăgit, ci femeia, ea s-a făcut călcătoare de poruncă. Eu nu am spus nimic în plus, doar am citat.

Cei care au dat în judecată o să afle și ei cu ocazia asta ce conține Sfânta Scriptură, care conține cuvintele lui Dumnezeu. 

Eu nu vorbesc de la mine, niciodată nu am păreri personale privitor la Sfânta Scriptură, toate sunt de acolo și din teologia autentică. Mie nu îmi aparține nimic, dacă cei de la CNCD vor să lupte cu Dumnezeu, rămâne să se lupte, eu propovăduiesc Sfânta Scriptură așa cum este ea scrisă”, a declarat ÎPS Teodosie. 

ce Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie
Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie

ÎPS Teodosie: „ Rolul femeii e copleșitor, eu prețuiesc femeia”

Arhiepiscopul Tomisului spune că femeia are un rol deosebit atât în viața de familie, cât și în societate. Ba mai mult, de data aceasta vorbește din perspectiva personală și afirmă că el apreciază femeile și are un respect deosebit pentru ele. 

Citeste si: Ce spune ÎPS Teodosie despre propunerea de modificare a regulilor de înmormântare? "Omul trebuie respectat și după moarte"

„Eu prețuiesc femeile, ele suportă mai multe greutăți. Rolul femeii e copleșitor, eu prețuiesc femeia și ele pot să dea mărturie. Femeile sunt sensibile, pline de gusturi frumoase și pot să suporte mai multe dureri și greutăți decât bărbatul, întrec pe bărbați în jertfă”, a mai afirmat preotul. 

 

 

 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Care este salariul unui preot în România în 2021? Indemnizații de demnitari la vârful Bisericii Ortodoxe: Patriarhul câștigă cât Președintele Senatului, un arhiepiscop, cât un...

ÎPS Teodosie a făcut primele declarații, după ce un bebeluș a fost înecat în cristelniță! "Nu ne intimidăm..."

ÎPS Teodosie, neînfricat în fața Covid-19. Arhiepiscopul Tomisului aşteaptă 10.000 de oameni la slujba de Bobotează: „Invit și Jandarmeria și Poliția”

Anamaria Prodan nu recunoaște divorțul de Laurențiu Reghecampf

Anunț bombă pentru care REFUZĂ să se vaccineze! Un medic din România a spus totul foarte clar

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

„Febra șoarecilor” cuprinde Europa. Molima poate provoca moartea

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies