Ce spune ÎPS Teodosie despre propunerea de modificare a regulilor de înmormântare? "Omul trebuie respectat și după moarte"

Arhiepiscopul Tomisului a vorbit despre protocolul de înmormântarea a decedaților cu COVID.

 Ce spune ÎPS Teodosie despre propunerea de modificare a regulilor de înmormântare?
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Arhiepiscopul Tomisului a vorbit despre protocolul de înmormântarea a decedaților cu COVID. Raed Arafat susține că regulile de înmormântarea ar putea să se schimbe în următoare perioadă. 

ÎPS Teodosie, despre înmormântarea pacienților cu COVID

Marți seara, ÎPS Teodosie a vorbit despre protocolul de înmormântarea a decedaților cu COVID-19.

Arhiepiscopul Tomisului susține că omul trebuie respectat și după moarte, și că această măsură este lipsită de orige logică și orice altă deducție. 

Citeste si: Regulile de înmormântare ar putea fi schimbate! Raed Arafat face anunțul momentului

„În sfârșit s-au gândit să propună această scrisoare ca să ne redobândim demnitatea și onoarea. Am fost dezonorați prin aceste practici. Omul trebuie respectat și după moarte.(…) Nu știu ce minte a pus bazele unei măsuri lipsite de orice logică și orice altă deducție.”, a declarat arhiepiscopul Tomisului, marți, la Antena 3.

Citeste si: Loredanei Chivu i-au „putrezit” fesele! Imagini șocante cu posteriorul siliconat al blondei- bzi.ro

Ce spune ÎPS Teodosie despre propunerea de modificare a regulilor de înmormântare? "Omul trebuie respectat și după moarte"

Raed Arafat susține că, în următoarea perioadă, regulile de înmormântare ar putea fi schimbate. Aceste vor putea deveni mai permisive, cu condiția ca oamenii să respecte anumite reguli.

Citeste si: Ce spune psihologul Gabriel Diaconu despre protocolul de înmormântare din pandemie? "Neam de neamul nostru nu ne-am îngropat morţii goi"

„Finalul discuției a fost că toată lumea este de acord, inclusiv INSP, că trebuie modificată regula înmormântării, să devină mai permisivă, ca lumea să poată să facă ritualul cum cer obiceiurile, respectând unele reguli. Acest lucru a plecat de la discuția respectivă că urmează să se modifice ordinul.

Acolo a ajuns în comisii și nu știu amănunte.   Această problemă a fost ridicată și cu reprezentanții cultelor în fața domnului premier.

Este un ordin emis de Ministerul Sănătății, dar care acum trebuie ajustat. Am înțeles că nu Institutul, ci comisia de Medicină Legală nu ar fi fost de acord, dar trebuie verificat, nu știu”, a mai spus șeful DSP.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Ce spune psihologul Gabriel Diaconu despre protocolul de înmormântare din pandemie? "Neam de neamul nostru nu ne-am îngropat morţii goi"

Cum va fi înmormântată Cornelia Catanga! Aurel Pădureanu este disperat."E o moarte în mizerie, nu au bani să o înmormânteze"

Anunț de ultimă oră! Autoritățile schimbă legislația în ceea ce privește înmormântarea celor decedați de COVID-19. Noile măsuri intră în vigoare înainte de Paște

Horoscop Zilnic Vineri 23 Aprilie 2021: Ziua aceasta vine cu energie pozitivă, realizări și bucurii

Panică totală la Antena 1! Totul s-a întâmplat în direct, chiar în această dimineață: "Hai la lumina monitorului!"

S-a aflat adevărul! Cu cine a fost căsătorită Denise Rifai? Vedeta OBLIGATĂ să recunoască

EXCLUSIV EVZ. Clotilde Armand şi-a măturat curtea palatului de 4 milioane de euro, din Bucureşti. Filmare de colecţie VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies