Jurnalistul Ion Cristoiu, anunț surprinzător după ultima discuție cu medicul Adrian Marinescu: "Pandemia e pe cale de a se stinge"

Jurnalistul Ion cristoiu a tratat subiectul pandemiei într-o postare recentă de pe blogul său, de data aceasta, într-o notă de optimism și totodată critică la adresa autorităților din țară.

Autor: Dragos Stefan

In articol:

Într-un interviu realizat cu dr. Adrian Marinescu, medic primar în bolli infecțioase la Spitalul Matei Balș, jurnalistul a aplaudat eforturile medicului Marinescu (printre puțin, de altfel), care și-a folosit cunoștințele medicale pentru tratarea pacienților, dar și-a folosit și vocea, la nivel sociologic, pentru a gestiona cât mai eficient agitația din timpul stării de alertă.

"Dr. Adrian Marinescu e unul dintre puținii medici specialiști în COVID 19 care, în intervențiile sale din spațiul public, a depășit hotarele specialității, pentru a medita cu voce tare asupra aspectelor sociologice și chiar filozofice ale Pandemiei. Acum că fie și din punct de vedere public, Pandemia e pe sfârșite, m-am gândit să-l invit pe domnul doctor pentru a-mi răspunde la întrebări pe care mi le-am pus și mi le pun încă în legătură cu ceea ce eu consider a fi fost implicarea României în al Treilea Război Mondial.

Dr. Adrian Marinescu e medic primar în boli infecțioase la Spitalul „Matei Balș” din București. Așa cum a mărturisit în emisiune, de la începutul Pandemiei a tratat de COVID 19 sute de pacienți. Despre experiența asta ieșită din comun am vorbit pe parcursul interviului. Doctorul Adrian Marinescu mi-a dezvăluit uriașele dificultăți cu care s-a confruntat ca doctor încredințat de importanța relației omenești doctor-pacient din cauza costumului ca de cosmonaut cu care s-a prezentat (și se mai prezintă) la patul bolnavului.

Fața medicului, ochii, gura îi dau bolnavului nu numai încredere în medicină, dar și încrederea că se va vindeca, una din condițiile unui tratament eficient.

Medicul Adrian Marinescu de la Matei Bals
Medicul Adrian Marinescu de la Matei Bals

Tot cu Adrian Marinescu am abordat o dificultate specifică relației doctor-pacient în Pandemie. Spre deosebire de alte boli, cea de COVID 19 aduce în spital un bolnav sedus deja de anumite rețete, citite pe internet.

Când un doctor ca Adrian Marinescu, îndrumat de învățătura Nu există boli, ci bolnavi, îi propune unui astfel de pacient o rețetă, pacientul îl întreabă de ce nu-i dă una citită de el pe internet și de multe ori acceptă rețeta doctorului fără prea mare entuziasm, lucru care afectează eficacitatea tratamentului.

Citeste si: Gina Pistol și-a luat fiica și-a plecat din casa lui Smiley. Prezentatoarea de la Antena 1 s-a mutat într-un apartament- bzi.ro

Pandemia mai întâi și Vaccinarea mai apoi au propulsat în prim plan mediatic, transformându-i în vedete, pe mulți medici din domeniul epidemiologiei, bolilor infecțioase, virusologiei, pneumologiei. Printre aceștia s-a numărat și doctorul Adrian Marinescu. L-am apreciat încă din timpul stării de urgență (am realizat un interviu la vremea respectivă pe cristoiuTv), pentru intervențiile sale publice echilibrate, calme, raționale. Mulți dintre doctorii pe care Pandemia i-a făcut vedete mi-au fost și-mi sunt antipatici. Sunt cei pe care i-am poreclit Ciocli apocaliptici.(...) Doctorul Adrian Marinescu, una dintre vedetele Pandemiei și Vaccinării, nu s-a numărat printre Cioclii apocaliptici. Intervențiile sale au fost totdeauna lucide, raționale, nu de puține ori polemice cu intervențiile Apocaliptice. În interviul de duminică seara el a reiterat o opinie pe care a susținut-o chiar de la începutul Pandemiei:

„Nu sunt de acord, de când a început pandemia, când se spunea că e un virus ucigaș. Dacă ne gândim la rabie, adică la turbare, în momentul în care ai ghinionul să faci turbare, mori sută la sută. Nu scapă nimeni. Ăsta este un virus ucigaș. Nu poți să spui în momentul în care procentul celor care au o evoluție imprevizibilă e micuț că e un virus ucigaș. Poți să spui că e imprevizibil, poți să spui că la unele persoane poate să evolueze și prost”.

Jurnalistul Ion Cristoiu, interviu cu medicul Adrian Marinescu

Pe parcursul Pandemiei și al Vaccinării, în intervențiile sale publice, Adrian Marinescu a depășit condiția de doctor pentru a se lansa în considerații ținând de ceea ce s-ar numi Sociologia Pandemiei.

Medicul Adrian Marinescu de la Matei Bals
Medicul Adrian Marinescu de la Matei Bals

„Mesajele, cum erau date la început, cred că era loc și de mai bine. Masca ar fi trebuit prezentată împreună cu alte măsuri. Masca era numită botniță. Categoric acest lucru e văzut ca o modalitate prin care autoritățile impun niște lucruri. Cu siguranță că mulți au văzut o formă de rebeliune împotriva autorității. Și probabil că mesajele ar fi trebuit date un pic altfel, mai calm, privite lucrurile altfel, să se explice că toți vrem să scăpăm de pandemie. Dacă n-ar fi spus autoritatea, purtau mască, dar gîndiți-vă că în alte țări s-au dat mesajele puțin altfel și nu a existat această percepție.”

Ion Cristoiu: "Pandemia e pe cale de a se stinge"

În societățile evoluate, după marile evenimente au loc dezbateri, se trag concluzii sociologice, psihologice, se lansează explicații.
Pandemia, pe cale de a se stinge (cel puțin în plan mediatic), a fost un cataclism național de ordinul unui al Treilea Război Mondial.

După al Doilea Război Mondial în paralel cu procesul de Reconstrucție, a avut loc un proces amplu de meditare asupra a ceea ce s-a întâmplat.
Ar trebui să ne apucăm și noi românii să dezbatem serios ce s-a întâmplat cu noi din martie 2020 până acum, ce greșeli de comunicare au făcut autoritățile, cum trebuie să ne prezentăm pentru un alt posibil Pericol în genul Pandemiei.
Interviul cu dr. Adrian Marinescu poate fi socotit un început de astfel de dezbatere”, scrie Ion Cristoiu pe blogul personal.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Adrian Marinescu, dezvăluiri după ce a fost vaccinat a doua oară de Adrian Streinu Cercel: ”Sunt onorat”

Câți români au fost vaccinați anti-COVID până acum și câți au experimentat reacțiile adverse ale serului

Vaccinarea anti-Covid în România. Ce s-a întâmplat cu medicul Adrian Marinescu la o zi de la vaccinare:„Reacţiile adverse sunt...”

Horoscop Zilnic Marţi 19 Octombrie 2021 Săgetătorii vor avea parte de sprijinul celor apropiaţi pentru a ieşi din impas

ANUNT ȘOC despre Pfizer. E obligatoriu! Ce se întâmplă după câteva luni

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Liviu Dragnea a dezvăluit taina lui Iohannis. Sunt implicate nume mari din politică

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies