Klaus Iohannis, anunț după creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în școli: "Am făcut o analiză împreună asupra școlii.."

Președintele Klaus Iohannis a dat primele informații despre creșterea numărului de cazuri de coronavirus în școli.

Klaus Iohannis, anunț după creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în școli: "Am făcut o analiză împreună asupra școlii.."
Klaus Iohannis, anunț după creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în școli: "Am făcut o analiză împreună asupra școlii.."[Sursa foto: Captură YouTube]
Autor: Adriana Raiciu

In articol:

Președintele României, Klaus Iohannis, a dat primele informații despre creșterea numărului de cazuri de coronavirus în școli. La doar câteva zile după ce elevii au revenit la școală, au fost confirmate primele cazuri de infectare cu virusul COVID-19. 

Klaus Iohannis, despre creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în școli

Șeful statului l-a convocat astăzi, 11 februarie, pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la palatul Cotroceni, după ce în școli au fost depistate primele cazuri de COVID-19, la doar câteva zile după ce elevii au revenit în mod fizic în bănci. 

Citeste si: Premierul României, Florin Cîțu, primele declarații după revenirea elevilor la școală

Citeste si: Ionuț Cercel, devastat la priveghiul tatălui său. Ce a strigat în fața tuturor- bzi.ro

„Am avut o discuție foarte importantă cu ministrul Cîmpeanu, cu alte persoane din minister, pe 2 teme mari: prima- școala fizic, am făcut o analiză împreună asupra școlii care a început de luni în format fizic, am vrut să știm câți copii se duc la școală, câți detectați cu COVID. A doua mare temă – locul României educate în planul național de redresare și reziliență.

Ne-am uitat la școlile redeschise fizic și situația e bună – peste 10.000 de școli funcționează fizic, cu elevii în școală, peste 6.000 de școli în scenariul galben. Situația este bună. Dar trebuie să fim reliști, situația este bună. Suma sumarum, peste 2 milioane de elevi au reînceput fizic școala, adică peste 70%.

Klaus Iohannis, anunț după creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în școli: "Am făcut o analiză împreună asupra școlii.."
Klaus Iohannis, anunț după creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în școli: "Am făcut o analiză împreună asupra școlii.."[Sursa foto: Captură YouTube]

Chiar dacă s-au luat măsuri restrictive care au permis să se reducă numărul de noi infectări, nu putem spune că am scăpat de pandemie.

E extrem de important să respectăm restricțiile și să fim responsabili. Acum avem un motiv în plus: trebuie să le oferim școală, fizic, copiilor din România. A doua temă mare – cum putem finanța investiția din cei peste 30 de miliarde de euro la dispoziția României pentru a repara ce s-a stricat prin criza economică generată de pandemie. Am căutat cele mai bune zone în care pot fi ceruți bani pentru a face școala românească mai bună.
Dorim să oferim tuturor copiilor șansa de a învăța pentru a avea o meserie serioasă, a aviitorului”
, a declarat Klaus Iohannis.

Citeste si: Klaus Iohannis, declarații de ultimul moment despre redeschiderea școlilor! În ce condiții se vor întoarce elevii în bănci

Astăzi, 4 februarie, Primăria Sectorului 4 a anunțat faptul că un profesor, dar și trei elevi au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, un elev de la Şcoala Gimnazială nr.

190, din clasa a IV-a, un elev de la Şcoala Gimnazială nr. 113, de clasa I, un elev de la Şcoala Gimnazială nr. 79, în clasa a III-a, şi un cadru didactic de la Şcoala Gimnazială nr.129. De asemenea, încă un elev de la Şcoala “Sfântul Andrei” din Sectorul 6 a fost depsitat pozitiv cu virusul COVId-19.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Profesorii care lipsesc motivat de la școală vor recupera toate orele într-o singură zi! Cu ce propunere vine Sorin Cîmpeanu

Klaus Iohannis, declarații de ultimul moment despre redeschiderea școlilor! În ce condiții se vor întoarce elevii în bănci

Lockdown total în Atena! Elevii se întorc la învățământul online

Horoscop Zilnic Sâmbătă 18 Septembrie 2021: nativii Capricorn pun bazele proiectului vieții lor

BOMBA ANULUI despre PFIZER! Va ȘOCA omenirea. S-a terminat totul

BOMBĂ! Motivul REAL pentru care Ion Țiriac NU a vrut să vină la nunta Simonei Halep. A făcut SCANDAL imens

E DEZVĂLUIREA MOMENTULUI. Un politician important din PNL s-a înrudit cu un interlop feroce. Petrecere cu Caranii, Ștoacă și Bebe Cămătaru

Șumudică i-a dat daună totală lui Petrescu! A dezvăluit porecla rușinoasă primită de la jucători

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies