Klaus Iohannis, la finalul summitului UE: „Am obținut pentru România o sumă impresionantă"

Presedintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, 21 iulie, că liderii UE au ajuns la un acord pe tema pachetului de relansare economică post-coronavirus. El a declarat că România a obținut fonduri în valoare de 79,9 miliarde de euro.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Klaus Iohannis, la finalul summitului UE: „Am obținut pentru România o sumă impresionantă"
Klaus Iohannis, la finalul summitului UE: „Am obținut pentru România o sumă impresionantă"


In articol:

Liderii europeni au reușit, în a cincea zi a summitului de la Bruxelles, să ajungă la un acord privind bugetul multianual și pachetul de relansare economică post-coronavirus.

România a obținut suma impresionantă de 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene. Președintele Klaus Iohannis a declarat că este mulțumit de rezultatul obținut la Bruxelles.

„80 de miliarde pentru spitale și școli”

Președintele Klaus Iohannis a spus că banii vor fi folosiți pentru a reface infrastructura în România, dar și pentru a construi spitale și școli.

„Tocmai s-a încheiat Consiliul European și am ajuns la un acord. Am ajuns la un acord foarte important pentru Europa, un acord extrem de important pentru România.

Iată că, după discuții foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după patru zile și patru nopți de negociere, am obținut pentru România o sumă impresionantă – 79,9 miliarde de euro – pentru proiectele europene, negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare.

Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice.

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

Citeste si: Klaus Iohannis, ipostaza neobișnuită în care a fost surprins la summitul UE de la Bruxelles

Citeste si: Povestea incredibilă a bărbatului care a vegheat asupra mamei, pe geamul spitalului, în fiecare zi, până când aceasta murit din cauza COVID-19

Citeste si: Nelu Tătaru, prima reacție după recordul de aproape 1000 de cazuri noi de COVID-19: „Vom avea două săptămâni dificile”

Este, de asemenea, foarte important de știut că o parte semnificativă din acești bani va fi folosită pentru relansare, pentru revigorare economică.

Repet, 79.917.000.000, deci 80 de mii de milioane de euro vom folosi pentru a pune în practică, pe de-o parte, planul pentru bugetul multianual 2021-2027, un plan la care lucrăm împreună cu Guvernul deja din ianuarie și în cel mai scurt timp va fi finalizat, pentru a fi pregătiți să începem implementarea, iar, pe de altă parte, lucrăm de-o vreme bună deja la planul național de relansare, care va fi prezentat Comisiei Europene, pentru a primi fondurile pentru relansarea economică.

Iată, deci, că până acum ne-am pregătit bine, am obținut un rezultat frumos.

Încă o dată, este o zi importantă pentru România, o zi importantă pentru proiectul european, și vom merge mai departe, fiindcă acești bani trebuie folosiți pentru reconstrucția României", a declarat Klaus Iohannis.

 A fost aprobat Fondul UE de relansare economică post-pandemie

Liderii ţărilor europene şi ai instituţiilor UE au aprobat un buget multianual pentru perioada 2021-2027 în valoare de 1.074 de miliarde de euro.

În plus, a fost aprobat Fondul UE de relansare economică post-pandemie, în valoare de 750 de miliarde de euro, format din subvenţii nerambursabile de 390 de miliarde de euro şi din credite de 360 de miliarde de euro, scrie politico.eu.

Fondul de relansare economică a UE, compus din granturi în valoare de 390 de miliarde de euro și împrumuturi de 360 miliarde de euro, se adaugă bugetului pentru următorii șapte ani, Cadrul Financiar Multianual, de 1.074 de miliarde de euro, pentru care, de asemenea, liderii au ajuns la un acord comun. Astfel, pachetul financiar este de 1.820 de miliarde de euro.

Înțelegerea a fost încheiată marți, la ora locală 05.30, astfel că acest summit a devenit cel mai îndelungat din istoria UE.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Ce frumoasă e iubita lui Cezar Juratoni! Tatiana a pozat pe plajă FOTO

Povestea incredibilă a bărbatului care a vegheat asupra mamei, pe geamul spitalului, în fiecare zi, până când aceasta murit din cauza COVID-19

Selly se luptă cu o boală grea! Vloggerul este nevoit să facă tratament kinetoterapeutic: „Sănătatea nu trebuie lăsată...”

One, two, three, Denisa vrea copii! Fosta iubită a lui Iancu, prinsă de ”febra bebelușilor”

Hipertensiunea provoacă forme grave de COVID-19! Cadrele medicale trag un semnal de alarmă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies