
In articol:
Ziua Sfântului Nicolae se sărbătorește în fiecare an, pe 6 decembrie. Despre simpaticul moș, copiii știu că le aduce daruri în ghetuțe în noaptea de dinainte. Ceea ce nu se cunoaște despre acesta este identitatea adevărată și legenda sa.
Află cine a fost Moș Nicolae.Care este legenda lui Moș Nicolae
Scrierile spun că Nicolae a trăit în secolele II și III d.Hr. și a murit pe 6 decembrie 352. Copilăria i-a fost marcată în perioada școlii, unde a studiat Sfânta Scriptură și a primit harul creștinismului. Astfel, a dus cuvântul Domnului mai departe și a ajutat săracii cu banii rămași de la părinții săi.
Sfântul Nicolae a dorit să se călugărească, dar Dumnezeu a considerat că misiunea sa a fost propovăduirea Sfintei Scripturi și ajutorul oamenilor care îl cereau. Fie că erau bogați, săraci, tineri, bătrâni, copii, bărbați sau femei, Nicolae s-a îngrijit de fiecare în parte.
Citește povestea lui Moș Nicolae
Sfântul Nicolae a devenit Moș Nicolae, un personaj iubit de copii, tocmai din prisma faptelor bune pe care le făcea.
Ajuta copiii săraci, nevoiași sau suferinzi, puterea înzestrată de Însuși Domnul.Citeste si: „Sunt o femeie tânără.” Denisa Filcea, judecată pentru ținuta pe care a purtat-o- kfetele.ro
Citește și: Idei de cadouri de Moș Nicolae 2022. 6 decembrie este ziua cadourilor
În prezent, Nicolae este așteptat de miliarde de copii din toată lumea, în noaptea de 5 decembrie.
De ce se Moș Nicolae pune cadourile în ghete
Locul de primire a cadourilor nu este ales întâmplător, ba chiar este legată o legendă faimoasă legată de acesta.
Totul a început atunci când Nicolae a ajutat trei fete sărace să se mărite. Le-a lăsat acestora câte un săculeț plin cu aur la poarta casei lor, dar care avea să țină loc de zestre.
M
Citește și: Cadouri de Moș Nicolae în funcție de zodii 2022. Leul preferă cadouri personalizate
După primele două fete, tatăl lor a început să devină suspicios și să se întrebe de unde vine aurul. Astfel, a stat de pază în noaptea în care Moș Nicolae trebuia să vină cu ultimul săculeț și moșul a ajuns să lase aurul pe hornul casei, într-o șosetă. Din acest motiv, a rămas tradiția cadourilor în ghete și șosete.
sursă: libertatea.ro