Leo de la Strehaia cere statului român daune în valoare de 10 milioane de euro! Care este motivul invocat

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere

Leo de la Strehaia este hotărât să dea în judecată statul român. Convins că familiei lui i s-a făcut o mare nedreptate, el speră să primească daune în valoare de 10 milioane de euro.

Se pare că în urmă cu câțiva ani, Olga Mihai, sora lui Leo de la Strehaia, a fost acuzată de evaziune fiscală. Femeia a fost găsită vinovată de către magistrați și condamnată la doi ani și șase luni de închisoare, relatează Cancan. A executat șapte luni în Italia, după care s-a întors în țară. Aici, însă, ea a fost încarcerară din nou, deși, conform legilor italiene, îți ispățise deja pedeapsa.

Avocatul Olgăi Mihai a depus o cerere de eliberare condiționată, dar magistrații de la Tribunalul Dolj au respins cerea. Acum, Leo de la Strehaia este hotărțt să ajungă la CEDO și să ceară statului român despăgubiri în valoare de 10 milioane de euro.

”Soluția pe scurt: În baza art. 4251 alin. 7 C.p.p. Respinge ca nefondată contestaţia formulată împotriva sentinţei penale nr. 238/29.01.2019 a Judecătoriei Craiova de contestatoarea condamnată Mihai Olga. În baza art. 275 alin. 2 Cod Procedură Penală, obligă condamnatul la plata sumei de 400 lei cheltuieli judiciare către stat. În temeiul art. 275 alin. 6 C.p.p. Suma de 157 lei reprezentând onorariu avocat din oficiu parţial rămâne în sarcina statului şi va fi avansată din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică”, se arată în decizia magistraților.

Citeste si: Cristi Borcea a ajuns de urgență la Spitalul Floreasca! Dinamovistul este în stare gravă!

fara descriere

Leo de la Strehaia vrea să-i facă dreptate surorii lui

”Sora mea, Olga, a primit o condamnare de doi ani și șase luni de închisoare pentru evaziune fiscală, dar, cum ea are rezidența în Italia, după ce s-a emis ordinul de încarcerare a fost reținută de italieni și a executat acolo șapte luni, după legislația lor. Practic, ea și-a executat pedeapsa. Cu toate astea, după ce a revenit în țară, a fost reținută și în prezent a executat un an și patru luni, iar recent i-au respins cererea de eliberare condiționată. Consider că sora mea este ținută abuziv în închisoare când are doi copii și nepoți. Împreună cu familia o să deschidem un proces la CEDO și o să pretindem despăgubiri de 10 milioane de euro”, a declarat Leo de la Strehaia.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate