Stiri

Liviu Dragnea, huiduit la ieșirea de la proces! Ce au hotărât judecătorii

Procesul lui Liviu Dragnea a fost din nou amânat. Tot astăzi s-a aflat și când va avea loc un nou termen al procesului.

Distribuie pe:

Autor: M.V.


Completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție care judecă dosarul angajărilor fictive din Teleorman, în care Liviu Dragnea este inculpat, a decis astăzi o nouă amânare în acest dosar.

Procesul se va judeca din nou pe data de 20 mai 2019. Liviu Dragnea a ieșit de la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde a fost întâmpinat de susținători care scandau „PSD”, în timp ce mai multe persoane l-au huiduit. Șeful PSD nu a vrut să le dea declarații jurnaliștilor prezenți la ÎCCJ.

Citeste si: Un tânăr din Botoșani a ajuns să doarmă prin parcuri: „Mă trimite soția după mâncare pentru copii și eu pierd banii la jocuri”

Citeste si: Război în Libia! Sunt peste 100 de morți și circa 700 de victime

Citeste si: O angajată de la morgă a murit după ce "moarta" a început să-i vorbească: „Nu vă fac nimic, oameni buni! Ajutați-mă„

Răspunsurile lui Dragnea la întrebările DNA

Actualizare 14:14. Au început întrebările puse de procurorul DNA.

DNA: Le-a perceput pe Botorogeanu și Stoica drept voluntari?

Instanță: Se respinge întrebarea, a spus că nu știe.

DNA: Știe inculpatul că Botorogeanu a fost angajată o perioadă la Tel Drum?

Instanță: Respinge întrebarea.

DNA: O cunoștea in perioada 2007-2012 pe inculpata Marica Valentina?

Dragnea: Nu pot să afirm exact că o cunoșteam atunci. Acum o cunosc. Dar nu cred că am cunoscut-o în afara procesului. Acum suntem co-inculpați. Am citit în motivarea de la fond că aș fi avut o discuție cu Marica, amenințând-o că îi desființez postul din organigrama dacă nu își retrage o acțiune în instanță împotriva CJ. Nu am avut nicio astfel de discuție.

DNA: Știe inculpatul din cine era format colegiul director al DGASPC?

Dragnea: Nu știu, scrie în lege, sigur era secretarul județului care îl conducea și sigur era și directorul general DGASPC.

DNA: Dacă tot știe legea, își amintește că din colegiu făceau parte trei consilieri județeni desemnați de șeful CJ?

Dragnea: Nu îmi amintesc, trebuie sa verific documentele, eu nu am încredere în nimic din ce spune DNA, că făceau parte 3 consilieri județeni numiți de...

DNA: Dacă tot nu se întâmplă nimic la PSD, de ce era nevoie de cele două la sediul PSD?

Dragnea: Nu am de gând să răspund direct la DNA eu, e o întrebare tipic DNA și nu răspund, nu, nu răspund la întrebările DNA. Încă o dată, nu am încredere în DNA și nu răspund la întrebările DNA.

Dragnea: Indiferent ce decizie veți lua, voi considera că acesta este un dosar politic
Avocatul lui Dragnea: La direcție se făceau numiri politice?

Instanță: Ce înseamnă numiri politice?

Dragnea: Cred că doamna avocat se referă la motivarea de la fond, în care scrie că este evident că la DGASPC se făceau numiri politice.

Avocatul lui Dragnea: Mă refer, desigur, la funcții de conducere.

Dragnea: Nu puteau fi politice, pentru că la toate instituțiile din subordinea CJ se organizau concursuri la ANFP, la București, de o comisie din care făceau parte funcționari, nu politicieni. Abia după ce o persoana câștiga un concurs, venea la CJ și era validată numirea.

Galerie foto