Lucian Mîndruță îl atacă dur pe regizorul Cristi Puiu, după discursul de la TIFF. Registul contestă obligativitatea purtării măștii în aer liber

Discursul regizorului Cristi Puiu de la TIFF a stârnit opinii care de care mai contradictorii în mediul online. În timp ce unii apaudă inițiativa regizoruui de a-i sfătui pe clujeni să nu stea cu masca pe față în aer liber, unii, din contră, contestă vehement afirmațiile regizorului.

Distribuie pe:

Autor: Andreea Burghelea

Lucian Mîndruță îl atacă pe Cristi Puiu, după discursul de la TIFF
Lucian Mîndruță îl atacă pe Cristi Puiu, după discursul de la TIFF


In articol:

Întregul conflict în mediul online a pornit după ce autoritățile din Cluj le-au recomandat cetățenilor să poarte mască și în spațiile libere aglomerate. Astfel, spectatorii TIFF s-au conformat și au venit la vizionarea filmului echipați corespunzător, chiar dacă proiecția era în aer liber.

Citeste si: Lupu Rednic câştigă mai mulţi bani ca ofiţer în Ministerul de Interne decât ca artist popular! Are un salariu de peste 5.500 de lei pe lună la minister!

Discursul regizorului Cristi Puiu care a împărțit în două opinia publică: „Dacă mâine o să vă ceară să mergeţi în mâini, credeţi-mă că o să mergeţi în mâini, pe Eroilor” 

Regizorul Cristi Puiu a intrat pe scenă cu masca în mână, susținând că a respectat măsuril impuse de pandemia de coronavirus, dar nu este de acord cu ultima măsură impusă de autoritățile locale din Cluj.

Citeste si: Bilanț COVID-19, 10 august: Alte 779 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore, bilanţul ajungând la 62.547

„Am înţeles că de mâine se poartă mască de protecţie în aer liber la Cluj. Îmi pare rău pentru dumneavoastră. Este un film de 200 minute. Să staţi cu masca pe faţă şi să vă uitaţi la un film de 200 de minute este inuman. Vă rog să plecaţi când simţiţi că trebuie să ieşiţi. Când nu mai suportaţi să plecaţi. Vă rog foarte mult! Dacă dumneavoastră sunteţi astăzi aici şi vă uitaţi la un film este pentru că au existat nişte oameni indisciplinaţi în România în Decembrie ’89 care au spus nu dictaturii. Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii, să intre în dialog, nu să ne tradeze ca pe nişte vite.

Lucian Mîndruță îl atacă pe Cristi Puiu, după discursul de la TIFF
Lucian Mîndruță îl atacă pe Cristi Puiu, după discursul de la TIFF

Există un virus, dar tonul autorităţilor statului este inacceptabil. Oamenii la Cluj sunt disciplinaţi şi atenţi la aceste detalii (n.r. - s-a referit la respectarea măsurilor de distanţare socială), dar ca orice abuz trebuie amendat. Dacă nu o faceţi dumneavoastră, prin vot de această dată, nu o face nimeni. Respect distanţarea socială şi port masca de fiecare dată când intru într-un spaţiu închis, dar dacă mâine o să vă ceară dumneavoastră să mergeţi în mâini, credeţi-mă că o să mergeţi în mâini, pe Eroilor”, a spus Cristi Puiu, în aplauzele spectatorilor, potrivit Adevărul

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Lucian Mândruță, atac dur la adresa regizorului Cristi Puiu, după discursul de la TIFF

Unul dintre criticii lui Cristi Puiu este Lucian Mîndruță care s-a arătat deranjat mai ales de afirmația: „Dacă vă spun ăştia să mergeţi în mâini, o să mergeţi. La Eroilor!”

Jurnalistul l-a acuzat pe regizor că este cineast și că pune vizioanarea filmului său pe primul loc, în detrimentul protecției oamenilor. Însă, Lucian Mîndruță a omis faptul că cineastul s-a referit strict la obligativitatea purtării măștii în aer liber.

Citeste si: Mesaj dur al unui jurnalist, după moartea lui Emi Pian: ”Clanurile s-au repartizat pe sectoare și se luptă feroce”

„Cristi Puiu: 'Daca va spun astia sa mergeti in maini o sa mergeti. La Eroilor!'.

Nu, Cristi. Daca imi spun sa merg in maini, ca ordin, fara pic de ratiune, fara niciun motiv, doar de dragul de a da un ordin, te asigur ca nu il execut.

Eu respect ce are in spate stiinta. Si nu o fac pentru mine, care poate scap de boala asta, ci ca sa n-o dau si altora, inclusiv mamei mele.

De aia s-a enervat lumea pe tine pe facebook, Cristi. Pentru ca tu ai pus mai sus experienta de a-ti vedea filmul de sanatatea oamenilor.

Si nu, nu e.

Filmul e arta si arta vine dupa supravietuire, dupa sanatate, nu inaintea ei. Asa e piramida aia a cineastului Maslow.

Alminteri, eu ma simt jignit de aceasta formula: "Daca va spun astia".

Nu pentru ca imi spun astia pun masca in interior. Ci pentru ca imi spun eu.

Tot asa cum imi spun c-as putea sa ma uit la filmele tale pe laptop, si nu intr-o sala.

Sigur, atunci cand o sa faci ceva in care binele invinge, nu ca in viata reala...” este mesajul transmis de Lucian Mîndruță pe rețelele de socializare.

Galerie foto 
Citește și:

George Burcea spune tot adevărul despre relația Andreei Bălan cu noul iubit: ”Știu foarte bine ce s-a întâmplat în casă”

Dorian Popa, pe mâna medicilor. Cântărețul își face transplant de păr

Cine este și ce afaceri are soțul Corinei Caragea

Prețul fericirii Live Online pe Kanal D, subtitrat în limba română: episodul 16, sezonul 3

Ioana Chișiu, momente tensionate în vacanța din Paris! Influencerița, evacuată din cauza unei alerte cu bombă la Turnul Eiffel

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies