Ludovic Orban a făcut anunțul în urmă cu puțin timp! Se prelungește starea de alertă: „Suntem într-un moment de cumpănă”

Premierul României a făcut declarații despre situația critică în care se află România.

Distribuie pe:

Autor: Carmen Nicoleta

Premierul României a făcut declarații despre situația critică în care se află România.

 


In articol:

Ludovic Orban a susținut o declarație de presă de la Guvern, înaintea ședinței, unde a anunțat că în decursul zilei de astăzi, miercuri, 14 octombrie, se va prelungi starea de alertă cu 30 de zile. „Suntem într-un moment de cumpănă”, a declarat premierul României în timpul.

„Ieri am avut reuniunea CNSU prin care am hotărât să propunem Guvernului prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile și, de asemenea, să completăm Hotărârea de Guvern și cele anexe ale HG privind starea de alertă cu câteva măsuri suplimentare, care au fost prezentate deja. În principal, se instituie obligativitatea portului măștii în anumite categorii de spații aglomerate.

Pentru o incidență de 1,5 la mie și 3 la mie, iar în localitățile unde se depășește numărul de cazuri de 3 la mie CNSU propune obligativitatea portului măștii în toate spațiile deschise”, a declarta Ludovic Orban, în cadrul declarației de presă.

Citeste si: Breaking News. COVID-19. Dacă și mâine avem număr mic de cazuri, va fi o veste bună - evz.ro

Citeste si: Imagini de coşmar din Spitalul Județean Reșița! Pacienţi pe jos şi mizerie de nedescris - bzi.ro

Raed Arafat a anunat că toate evenimentele private au fost interzise

Raed Arafat, șeful DSU, a susținut în urmă cu o zi o declarație de presă în care a anunșat că se vor interzise toate evenimentele private: petreceri, nunți, botezuri, etc. Singurele excepții sunt botezul și cununia din Biserică, care se pot desfășura  în prezența a cel mult 16 persoane.

„Este foarte greu să se respecte regulile. Nu se poartă masca, pentru că asta e natura evenimentului, oamenii mai dansează. Soluția cea mai bună de protecție și necesară este oprirea evenimentelor pentru că sunt sursă de transmitere”, a spus Raed Arafat.

coronavirus
Marcel Vela și Raed Arafat, declarație de presă[Sursa foto: Facebook/Guvernul României]

Klaus Iohannis, mesaj pentru români în contextul creșterii cazurilor de coronavirus 

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă în care a făcut un apel la români să continue să se protejeze împotriva virusului. 

Suntem într-o etapă dificilă, într-un așa-numit val doi al epidemiei de COVID-19, care se înregistrează și în majoritatea țărilor europene, și este imperativ să inversăm acest trend negativ. Dincolo de regulile preventive adoptate de autorități, sunt lucruri simple pe care le putem face fiecare dintre noi, precum purtatul măștii în public, indiferent că vorbim de spații închise sau nu. Este mult mai ușor să respectăm acum măsurile sanitare și să fim foarte precauți decât să regretăm mai târziu. Restricțiile sunt doar de moment, unele activități la care renunțăm acum pot fi recuperate. Însă viețile, și mai ales ale celor dragi nouă, nu le mai putem aduce înapoi...” Citește continuarea AICI.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Zodiile cu un noroc incredibil în 2021

Raed Arafat a făcut anunțul! E nevoie de declarația pe propria răspundere. Românii trebuie să știe asta

Nu te așteptai la asta! Cu ce se ocupa Mirela Vaida înainte să intre în televiziune? La 17 ani, câștiga mai mult într-o zi decât mama ei într-o lună

Mircea Badea anunță dezastrul COVID-19 în România: ”Acum vor inchide si observatorul astronomic”

Situație de criză! La Timișoara nu mai sunt locuri în spital pentru bolnavii infectați cu coronavirus

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies