Ludovic Orban: ”Este foarte greu de spus când va fi accesibil vaccinul anti-COVID în România”

Premierul Ludovic Orban a dat declarații în ceea ce privește disponibilitatea unui vaccin anti-covid în țara noastră

foto
Autor: Elena Popescu

In articol:

Premierul Ludovic Orban nu se poate pronunța în ceea ce privește data la care va fi accesibil un vaccin anti-covid. Însă acesta a dat asigurări că atunci când se vor distribui dozele de vaccin la nivel european, România nu va fi discriminată. Repartizarea dozelor de vaccin împotriva coronavirusului se va face în funcție de numărul de locuitori al fiecărei țări.

foto
Foto ilustrativ[Sursa foto: Facebook]

Premierul a precizat că mai întâi se vor face teste clinice după care vaccinul va fi disponibil și repartizat populației.

Citeste si: “Eu am leșinat.” Oana Lis, mușcată de o haită de 20 de câini- kfetele.ro

"Există trei(...) companii sau grupuri de companii care sunt într-o fază avansată de testare a unui vaccin. Sigur că, până nu se termină testele, este foarte greu de spus, cu precizie, când va fi accesibil vaccinul.(...) E o procedură extrem de complexă privitoare la testarea vaccinului, va exista un timp până când vaccinul va fi disponibil. El va fi disponibil, probabil, în etape. Va exista o strategie de vaccinare în funcţie de cantităţile care vor fi disponibile. Ceea ce este cert este că problema vaccinării este o problemă care este discutată şi hotărâtă la nivel european, că există deja înţelegerea ca vaccinurile, pe măsură ce sunt achiziţionate, să fie puse la dispoziţia

statelor membre UE în funcţie de populaţia statelor respective.(...) Nu va fi o distribuire discriminatorie, ci va fi o distribuire care are la bază populaţia fiecărei ţări", a explicat Orban, întrebat dacă România ar putea avea primele de doze de vaccin anti-COVID-19 la finalul acestui an, potrivit Agerpres.

Dozele de vaccin anti-covid ar putea ajunge în aprilie

”Livrarea unor potenţiale vaccinuri împotriva COVID-19 către statele UE ar putea începe în mod serios în aprilie 2021”,

a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit agenției EFE.

Citeste si: O nouă mutație a coronavirusului se răspândește alarmant în toată Europa. Provine de la fermierii din Spania

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Imagini șocante! Momentul în care victimele din Izmir sunt scoase de sub dărâmături, după cutremurul puternic din Turcia!

Mărturiile cutremurătoare ale comisarului care a strâns probele din cenușa de la Colectiv: „Nu văzusem niciodată atâtea cadavre la un loc”

Adina Apostol, supraviețuitoare a tragediei din Colectiv, poveste de viață impresionantă! Spitalul a ajuns a doua ei casă: „Erai efectiv ca într-un film cu zombie”

Cum se curăță eficient bijuteriile din argint. Trucuri eficiente pentru întreţinerea podoabelor

SE TAIE PENSIILE din România?! Marius Budăi a făcut anunțul în direct la TV: Am auzit tot felul de lucruri

„Sunt o femeie tânără.” Denisa Filcea, judecată pentru ținuta pe care a purtat-o

Bombă politico-mondenă. Mihai Bendeac se înscrie în PSD

Adina Apostol, supraviețuitoare a tragediei din Colectiv, poveste de viață impresionantă! Spitalul a ajuns a doua ei casă: „Erai efectiv ca într-un film cu zombie”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies