Ludovic Orban se gândește la sancțiuni dure pentru medicii care demisionează în criza coronavirusului: „Interzicerea dreptului de practică este o propunere formulată”

Premierul Ludovic Orban se gândește la măsurile care vor f luate împotriva medicilor care, în plină pandemie de coronavirus, demisionează.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

Premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul analizează măsruile care vor fi luate împotriva medicilor care, de teama coronavirusului, demisionează. Una dintre măsurile luate în considerare este mărirea perioadei de preaviz, în care medicii își pot reconsidera decizia de a demisiona.

Ludovic Orban se gândește la sancțiuni dure pentru medicii care demisionează în criza coronavirusului

Cea mai dură variantă luată în considerare de Guvern împotriva medicilor care demisionează în timpul pandemiei de coronavirus este interzicerea dreptului de liberă practică.

„Trebuie să mai avem o consultare cu cei din Ministerul Sănătății. Personal, nu aș opta pentru o variantă extremă, să li se interzică dreptul de liberă practică. Eu le-aș da dreptul să se mai gândească, adică să prelungim perioada de preaviz. Este posibil să facem asta în perioada de stare de urgență, prin derogare de la Codul Muncii”, a explicat Ludovic Orban.

Citeste si: Un asistent din italia și-a ucis iubita medic, după ce l-ar fi infectat cu coronavirus! Anchetatorii au făcut o descoperire șocantă

Citeste si: Mihai Bobonete, scos din minți de manelistul Denis Petcu! ”Ești agramat și pe lângă subiect”! O remarcă ”obraznică” l-a enervat cumplit pe actor

Citeste si: De-a râsul-plânsul! La Iași se dezinfectează până și drumurile neasfaltate! Prima reacție a șefului Consiliului Județean: „Are efect și acolo”

Momentan, nu s-a luat o hotărâre în acest sens, sancțiunile fiind încă discutate în Guvern.

„Interzicerea dreptului de practică este o propunere formulată și din zona politică și din afara zonei politice. Nu am o opinie clar formulată. Este ușor să spui să nu mai practice medicina, dar România și așa duce lipsă de cadre medicale. Avem nevoie de fiecare medic, de fiecare asistent medical, de fiecare personal cu experiență. Trebuie să asigurăm condiții mai bune în spitale, să cumpărăm materialele necesare, să asigurăm resursele necesare”, a mai spus premierul Ludovic Orban.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate